""
""

Napulj na nogama - dogovoren tandem krilnih napadača!

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.18. | 18:25

Sportski direktor Kristijano Đuntoli rešio da obezbedi Mauriciju Sariju pojačanja za nastavak sezone

Još od prvog dana prelaznog roka čekalo se da Napoli krene u ofanzivu i obraduje armiju navijača pojačanjima za nastavak šampionske bitke u Italiji, a sada je izvesno - Đerar Deulofeu i Amin Junes obući će nebeskoplavu opremu tima iz Kampanije. 

Izabrane vesti

Još od jutros širom Evrope šuškalo se da Napoli kreće po Semija Kasteljeha iz Viljareala, ali izgleda da su tragovi bili pogrešni. Italijanska Nacionalna televizija RAI tvrdi da je Napoli stupio u kontakt sa Barselonom i zvanično joj za Đerara Deulofeua ponudio 20.000.000 evra - 18.000.000 kroz obeštećenje i još 2.000.000 kroz bonuse, te da je sportski direktor katalonskog giganta Robert Fernandez dao zeleno svetlo da se razgovara sa igračem. Doduše, toliko iznosi i otkupna klauzula u Deulofeuovom ugovoru koja važi do leta 2019. godine. 

I Deulofeu je pokazao interesovanje da pojača Napoli. Nije zadovoljan tretmanom koji je dobio u Barseloni u prvom delu sezone, Ernesto Valverde mu nije ukazao veliko poverenje, zbog čega je njegova želja za povratkom u Italiju još veća. 

Podsetimo, Deulofeu je odigrao sasvim dobru polusezonu u Milanu pre nego što ga je Barselona otkupila iz Evertona za 12.000.000 evra. Ali, u paklenoj konkurenciji na stadionu Kamp Nou nije se najbolje snašao i rastanak je sada izvestan. 

Inter je jedno vreme bio u igri, ali kako nema novca s kojim može da barata, a Barselona nije zainteresovana za pozajmicu, ta mogućnost je otpala. U igru su ubrzo uskočili Torino i Roma, ali je Napoli bio najkonkretniji i izgleda upecao veliko pojačanje. 

Da je spotski direktor Napolija Kristijan Đuntoli zaista nešto radio ove zime pokazuje da je klub dogovorio i transfer Amina Junesa iz Ajaksa. Nemačkom ofanzivcu alžirskih korena ugovor sa Ajaksom ističe na leto, a kako tvrde lokalni mediji, on je prihvatio Napolijevu ponudu i petogodišnji ugovor vredan 1.500.000 evra po sezoni. 

Sada ostaje da se vidi da li će transfer biti zaključen na leto ili ove zime, a sve zavisi od volje uprave Kopljanika. Napoli bi voleo da Junesa vidi na San Paolu već na zimu, ali Ajaks traži čak 7.000.000 evra za preostalih šest meseci ugovora što u Napoliju smatraju preteranom sumom. Ukoliko razgovori dve strane ne bude doneo konkretan dogovor, Junes će se u novi klub preseliti na leto kao slobodan igrač. 

U međuvremenu Napolijevi emisari rade na tome da o dodatnom jačanju redova, a mete su Mateo Darmijan iz Mančester junajteda, Aleiš Vidal iz Barselone, ali i Kasper Dolberg iz Ajaksa. 

Možemo da očekujemo da Napoli bude aktivan do kraja zime. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSerija APrimeraNapoliItalijaHolandijaEvropaEredivizijaĐerar DeulofeuAmin JunesAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara