"slavlje Orlića"
"slavlje Orlića"

Ne brini Vule, Dača je poneo snajper, Žile šestar i lenjir, a Luka je izvadio mitraljez (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.10.17. | 19:53

Srbija savladala Rusiju sa 3:2 i osamila se na čelu tabele Grupe 7

slavlje OrlićaVukašin Jovanović je imao i boljih dana, ali ne mari! Mlada reprezentacija Srbije napred je toliko potentna da je danas rasporila i do sada nesavladanu odbranu Rusije. Na novosadskom “Karađorđu“ praznik fudbala i pobeda Orlića od 3:2 kojom se četa Gorana Đorovića osamila na čelu tabele Grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Dva puta su Rusi preko Rifata Žamaljedinova i Georgija Melkadzea uspevali da se vrate u život posle golova domaćeg tima. Prvi put su imali sreće pošto se Jovanović okliznuo, da bi saigrači iz poslednje linije zaspali i dozvolili Žamaljedinovu da prvi stigne na odbitak posle odbrane Borisa Radunovića. U drugom slučaju Jovanović je pogrešno procenio situaciju i dozvolio Melkadzeu da izbije sam pred Radunovića, pa je egzekucija bila neminovna...

Izabrane vesti

Međutim, koliko god da su Rusi bili dobri u ofanzivi, a imali su još nekoliko opasnih naleta, toliko su Srbi bili - nezadrživi. Pogađali su u metu kako god da su hteli.

Krenulo je sa prelepom kiflom Danila Pantića iz slobodnog udarca. Lopta je samo liznula stativu dok ju je Anton Mitruškin nepomično gledao kako leti u mrežu.

Potom je odgovornost preuzeo kapiten Andrija Živković, koji je bio arhitekta mnogih srpskih naleta. Crtao je akcije kao na papiru. U 33. minutu je posle kratke korner akcije sa Sašom Lukićem gađao Luku Jovića u trepavicu. U 60. mu je, posle brze kontre koju je povukao Nemanja Radonjić, poslao na trenutak se učinilo prebrzu loptu, ali je napadač Ajntrahta iz Frankfurta skoro pa iz mrtvog ugla precizno gađao o prečku i podsetio na neke stare dane kada je u mlađim selekcijama terorisao protivničke odbrane.

Kad su napadači obavili sve što je trebalo napred, svoj doprinos pobedi pružio je i odlični golman Boris Radunović, koji je među stativama zamenio otpisanog Vanju Milinković Savića. Imao je nekoliko parada, a posebno se istakao kada je u finišu skinuo zicer Želimkanu Bakajevu.

Srbija posle tri kola ima maksmalnih devet bodova i gol razliku 9:2. Rusija ima sedam bodova, ali na utakmici više, dok je njoj rame uz rame i Jermenije, koja je odigrala pet mečeva.

SRBIJA - RUSIJA 3:2 (2:2)
/Pantić 14, Jović 33, 60 - Žamaljedinov 26, Melkadze 42/

Srbija (4-2-3-1): Radunović - Stevanović, Jovanović, Milenković, Bogosavac - Grujić, Lukić (od 87’ Mesarović) - Živković, Pantić (od 64’ Mašović), Radonjić (od 78’ Pantović) - Jović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Andrija ŽivkovićDanilo PantićLuka Jovićreprezentativni fudbalSrbijaSrbija U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara