""
""

Neće taj šut za pobedu protiv Žalgirisa...

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.17. | 11:53

Sinoć Tejlor Ročesti, pre dve i po godine Markus Vilijams...

Nedostajala je košarkašima Crvene zvezde samo trunka sreće i trenutak mirnoće Tejlora Ročestija kako bi se poraz na evroligaškoj premijeri pretočio u trijumf i tako nastavila serija pobeda započeta dobrim izdanjima na Jadranu.

Izabrane vesti

Ali, iskusni plejmejker dugo nije bio u svom napadačkom elementu, što je zadalo problema Crvenoj zvezdi tokom utakmice. U situaciji kod poslednjeg šuta našao se u pristojnoj poziciji da akciju završi hicem direktno u srce igrača Žalgirisa. Ali, na kraju njegov pokušaj nije bio toliko opasan po koš domaćina, što je mnoge podsetilo na dešavanja iz ne tako daleke prošlosti. 

Pet stvari koje smo naučili u porazu Zvezde

Bio je to susret šestog kola nekadašnje TOP 16 faze. Žalgiris je bio gost u Kombank Areni, a Crvena zvezda je ostala upisana u evroligaškim almanasima zbog postavljenog negativnog rekorda po broju promašenih trojki na jednoj utakmici. Nanizali su tada izabranici Dejana Radonjića čak 19 neiskorišćenih šansi sa distance, a poslednja u nizu bila je „delo“ Markusa Vilijamsa. I to u situaciji kada je Zvezda mogla da overi pobedu, uprkos gotovo neverovatnom učinku van linije 6,75. 

Naskočio je tada Vilijams sa gotovo devet metara i pokušao da izraste u apsolutnog heroja. Ali, lopta ni tada nije bila blizu dna mrežice. Žalgiris je slavio rezultatom 70:68. Posle te utakmice Crvenoj zvezdi su vrata četvrtfinala bila gotovo zatvorena, pošto je to bio peti neuspeh. 

Sinoćnji poraz Zvezdi može samo da posluži kao velika škola za dalje, jer je tim Dušana Alimpijevića pokazao - želju, srce i borbeni žar. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvroligaMarkus VilijamsTejlor Ročesti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara