"slavlje posle drugog gola Partizana"
"slavlje posle drugog gola Partizana"

Nemanja Mihajlović, čovek za kojeg ne postoji rešenje! Partizan posle preokreta slavio na Brdu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.03.16. | 20:52

Omaleni vezista predstavljao nerešivu enigmu za odbranu Čukaričkog u derbiju 27. kola – 1:2

slavlje posle drugog gola Partizana

Za fantastičnog Nemanju Mihajlovića ne postoji pravo odbrambeno rešenje ili ga barem još niko nije našao u dosadašnjem toku prolećnog dela Superlige. Omaleni vezista Partizana bio je tvorac preokreta crno-belih na Banovom brdu, gde je klub iz Humske uprkos rezultatskom deficitu sa samog početka meča uspeo da dođe do sva tri boda protiv domaćeg Čukaričkog. Sami bodovi za Partizan možda neće imati neku preteranu važnost u rezultatskom smislu, iako ga vraćaju na drugo mesto, ali će svakako predstavljati ogroman psihološki impuls za ekipu Ivana Tomića pred sam finiš sezone.

Izabrane vesti

Nije moglo da krene lošije po Partizan. Već u 45. sekundi Filip Stojković se iskrao pratiocima, pobegao Miroslavu Bogosavcu iza leđa, poslao oštru loptu u peterac, a tamo je Ivan Bandalovski poslao u sopstvenu mrežu nakon udarca Filipa Kneževića.

Od tog trenutak Partizan je preuzeo odgovornost da diktira tempo, ali je opasnosti po gol Brđana bilo samo u trenucima kada je lopta bila u posedu nezaustavljivog Nemanje Mihajlovića. Vihorno krilo crno-belih stvaralo je ogromne probleme domaćoj odbrani, stvorilo dve odliče šanse za svoj tim, ali do promene rezultata nije došlo. Prvo u drugom minutu, kada je ostavio loptu na tacnu Nebojši Kosoviću, ali je ovaj gađao preko prečke, a drugi put se za sve pobrinuo sam, odlično šutirao iskosa sa leve strane, gađao suprotan ugao gola Čukaričkog, ali je usledila fenomenalna bravura Nemanje Stevanovića.

Čuvar mreže domaćeg tima može se smatrati najzaslužnijim što je mreža Čukaričkog ostala netaknuta u prvom delu igre. Stevanović je na visini zadatka bio i u 25. minutu, kada je na podjednako efektan način odbranio udarac svog prezimenjaka Alena. Krilni napadač Partizana se odličnom fintom oslobodio svog pratioca, odlično i ciljao, ali je Stevanović još jednom pokazao zbog čega ga smatraju jednim od boljih čuvara mreže u Superligi.

Crno-beli su za te promašaje umalo bili kažnjeni u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Nakon perioda prilično mirne igre, bez velikog broja prilika, u iznenadnoj šansi se našao Petar Bojić. Vezista Brđana se odlično zagradio u petercu gostiju, šutirao iz okreta, ali nedovoljno opasno po Šaranova. Još pre toga za malo neprecizan je bio Staniša Mandić.

Međutim, nastavak je počeo baš onako kako su se Partizanu nadali. Nisu mogli crno-beli možda da zamisli lošiji početak prvog, ali ni bolji start drugog poluvremena. Saši Iliću je bilo dovoljno svega dva minuta da napravi razliku na terenu. Odlično je pronašao Mihajlovića na drugoj stativi, a ovaj ostavio idealnu loptu za Miladina Stevanovića i spasa za Čukarički ovoga puta nije bilo.

Fenomenalni Nemanja Mihajlović nastavio je sa maltretiranjem odbrane Čukaričkog i u nastavku meča, pa je praktično bilo samo pitanje trenutka kada će odbrana domaćina ponovo pokleknuti. Filip Stojković u 68. minutu još jednom nije imao rešenje za Mihajlovića. Ovaj ga je odlično predriblao, a onda pronašao usamljenog Valerija Božinova, kome nije bilo teško da donese ključnu prednost gostujućem timu obzirom da su Čikihi defanzivci ostavili samog kao duha.

Završnica utakmice protekla je u otaljavanju posla gostujućeg tima, iako je Čukarički samo dva minuta nakon primljenog gola zatresao mrežu Bojana Šaranova, ali je sudija Aleksandar Vasić procenio da se Đorđe Đurić nalazio u ofsajd poziciji.

Brđani su pali u ritmu, nikako nisu ozbiljnije uspevali da ugroze gol Partizana, a potpuna nemoć kompletirana je isključenjem Dragoljuba Srnića u nadoknadi vremena.

Partizan posle dugo vremena na drugom mestu na tabeli Superlige. I dalje kilometrima daleko od večitog rivala Crvene zvezde, ali barem više niko drugi nema pravo da mu staje na žulj.


ČUKARIČKI - PARTIZAN 1:2 (1:0)
/Bandalovski 1ag - Stevanović 49, Božinov 67/

Stadion: FK Čukarički;
Sudija: Aleksandar Vasić;

Čukarički (4-2-3-1): Stevanović - Stojković, Đurić, Ostojić, Živković - Regan, Srnić - Knežević (od 83’ Mirosavljević), Matić (od 15’ Mandić), Bojić - Pavlović;
Partizan (4-3-3): Šaranov - Bandalovski, Stevanović, Jovanović, Bogosavac - Jevtović, Brašanac, Kosović (od 46’ Ilić) - Stevanović, Mihajlović, Božinov (od 90+3' Vlahović).


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaFK PartizanMiladin StevanovićIvan BandalovskiČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara