"Sajentolozi - dalje od Adidasovih kopački"
"Sajentolozi - dalje od Adidasovih kopački"

Nemci u lovu na veštice... Pardon sajentologe i vanzemaljce

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.02.14. | 16:56

Neimenovanom igraču Bajerna u klauzuli o 400.000 evra vrednom sponzorskom ugovoru zabranjeno da koristi i diluje drogu, da nosi Najki i da ne postane sledbenik ideja Rona Habarda

Sajentolozi - dalje od Adidasovih kopačkiČesto ćete čuti kako se širom sveta garantuje, između ostalih, i sloboda veroispovesti, ali u rukovodstvu kompanije Adidas ipak prave izuzetke. Makar ako je za verovati uticajnom Der Špigelu, koji je objavio ekskluzivnu informaciju da je u 400.000 evra vrednom sponzorskom ugovoru jednog igrača Bajerna iz Minhena ubačena klauzula kojom mu se zabranjuje praktikovanje sajentologije.

Naravno, uz ostale granice koje neimenovani fudbaler ne sme da prekorači poput korišćenja i prodavanja droge, nošenja opreme drugog proizvođača... Sve to je, međutim, očekivano i jasno, ali religijska ograničenja koja propisuje Adidas iznenadila su mnoge.

Izabrane vesti

Bilo kako, igraču je jasno i glasno poručeno da će mu ugovor biti otkazan ako se otkrije da pripada "bilo kakvoj organizaciji koje predstavlja principe Rona Habarda".

Jer...
"Sajentologija i druge slične organizacije nisu u skladu" sa osnovnim vrednostima Adidasa u pogledu "različitosti i tolerancije".

Pomalo protivrečno objašnjenje, ali i razumljivo s obzirom na sve kontroverze koje prate sajentološku crkvu, proslavljenu po Tomu Kruzu i Džonu Travolti.

Za neupućene, osnivač sajentologije Ron Habard bio je pisac naučne fantastike, upamćen i po sloganu: "Najbolji način za bogaćenje jeste osnivanje religije".

Odbegli "vernici" kasnije su svedočili da ceo proces "čišćenja duše" u Evropi košta i do 250.000 evra. U SAD i celih pola miliona, pa sajentologiju u nekim zemljama smatraju opasnim kultom. Prevarom.

Između ostalog i zato što sledbenici ove ideje veruju da su ljudi potomci proteranih vanzemaljaca?! Sajentološka crkva, doduše, demantuje takve, vrlo česte tvrdnje bivših vernika.

(FOTO: Action Images)


tagovi

sajentologijaNemackaEvropaBajern Minhenadidas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara