""
""

Nesta je trebalo da pređe u Inter, a onda se Morati odlučio za Gamaru

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.15. | 13:00

Pre prelaska u Milan, legendarni defanzivac je bio na korak od transfera u Inter

Vladavina Masima Moratija u Interu će se pamtiti po „tripleti“ 2010. godine, ali više po desetinama transfera koji su Inter koštali pravo bogatstvo i ispostavili se kao promašaji. Morati je u kupovine igrača za Inter uložio preko milijardu evra.

Izabrane vesti

Teško je nabrojati sve njegove promašaje, ali su nezaboravni transferi Vampete, Greška, Farinosa, Okana, Dalme... Među promašajima je i paragvajski štoper Karlos Gamara. Umesto da dovede Alesnadra Nestu iz Lacija, Morati je doveo Gamaru?!
„Posle 5. maja 2002. kada smo izgubili titulu u poslednjem kolu, dogovorio sam se sa Ronaldom i Rekobom da nas trojica napravimo uslugu klubu i smanjimo naše plate kako bi Inter doveo Alesandra Nestu. Čuo sam se sa njim i on je potvrdio da hoće da dođe... Jednog jutra dok sam bio na hipodromu, zazvonio mi je telefon i sa druge strane je bio Moratijev sin Mao. Rekao mi je 'Bobo, znam da će odlepiš, ali Nesta je preskup za nas'. Iako smo bili spremni da smanjimo naše palte?! Onda mi je rekao 'I tata je nervozan, ali ne brini. Imamo rešenje za štopera. Na tržištu imamo igrača koji je poput Neste.' Pitao sam koji je igrač u pitanju i on mi je odgovorio: Gamara. Nisam ni završio razgovor, već sam besno bacio telefon na stazu hipodroma i nikada više nisam video taj telefon... I sada ponekad razmišljam o tome. Nisam imao ništa protiv Gamare, dobar je igrač, ali je Nesta u tom trenutku bio najbolji na svetu. I hteo je da dođe kod nas“, otkrio je Kristijan Vijeri u svojoj autobiografiji.

Nesta je tog leta prešao u Milan i već u debitanstkoj sezoni osvojio Ligu šampiona, a u narednim godinama je činio neprelazan bedem u tandemu sa Paolom Maldinijem

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AKristijan VijeriKarlos GamaraItalijaInterEvropaAlesandro Nesta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara