""
""

NFL: Atlanta kroz dramu do finala, Brejdi vodio Patriote do trijumfa

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.01.13. | 09:03

Poznati učesnici konferencijih finala u NFL karavanu: Nju Ingland ide na Baltimor, Atlanta na Fortinajnerse

 

Izabrane vesti

Poznati su finalisti konferencija u NFL karavanu. U finalu Nacionalne konferencije će igrati Atalanta i San Francisko, dok su do završnog meča Američke konferencije dogurali Baltimor i Nju Ingland.

Finale neće videti Grin Bej Pekersi. San Francisko Fortinanjnersi su slavili sa 45:31. Sjajan je bio rezervni kvoterbek Kapernik sa 181 pretrčana jarda, uz dva tačdauna i obezbedio finale timu iz San Franciska. A, u finalu konferencije ih čekaju prvi nosioci Atltanta Falkonsi koji su u dramatičnom meču savladali Sijetl sa 30:28. Ništa nije nagoveštavalo dramu jer su Falkonsi na poluvremenu imali više nego ubedljivih 20:0, ali je u nastavku eksplodriao mladi kvoterbek Sijetla Rasel Vilson.

Sihouksi su napravili senzacionalan preokret i poveli sa 28:27 na samo 31 sekund pre kraja meča. Činilo se da je na pomolu jedan od najvećih preokreta u poslednjih par godina. Ali, Falkonsi su uspeli da u poslednjem napadu spreče senzaciju i da šutem Meta Brajanta sa 49 jardi osvoje tri poena koja su bila dovoljna za pobedu, jer vremena za Sihoukse više nije bilo.

Iz trke za Superboul su ispali prvi favoriti u Američkoj konferenciji Denver Bronkosi. Čuveni Pejton Mening i družina su posle dva produžetka poraženi od Gavranova iz Baltimora sa 38:35. Baltimor je trijumfovao na čudesan način pošto su 31 sekundu pre kraja bili u rezultatskom deficitu, ali je sjajni Džo Flako sa udaljenosti od preko 70 jardi strašnim pasom pronašao Džejkobija Džonsa koji postiže fantatstičan tačdaun i baca favorite u nokdaun.

Rival Gavranovima biće i možda najveći favorit za osvajanje titule Nju Inglend. Patriote su slavile nad Teksasom u meču u kojem su dominirali od samog početka. Legendarni Tom Brejdi je još jednom potvrdio da je čovek za velike mečeve. On je sa 344 "bačene" jarde i tri tačdauna bio Hjustonov dželat, a njegov tim nije poremetila ni teška povreda tajt enda Roba Gronkovskog koji je polomio ruku i neće igrati više u plej-ofu.

NFL plej-of:

Nacionalna fudbalska konferencija:
San Francisko - Grin Bej 45:31
Atlanta – Sijetl 30:28

Američka fudbalska konferencija:
Denver - Baltimor 35:38
Nju Ingland - Hjuston 41:28

Raspored konferencijskih finala, nedelja 20. januar:
21:00 Atlanta - San Francisko
00:30 Nju Ingland – Baltimor

(foto: Action images)


tagovi

Atlanta FalkonsBaltimo RejvensDenver BronkosGrin Bek PekersiNFLNju Inglend PatriotsPejton MeningSan Francisko FortinajnersSijetl SihoksTeksas Rendžerstom brejdi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara