""
""

NHL: Nju Džerzi ostao bez plej-ofa, mrtva trka na Zapadu

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.13. | 11:23

Prošlogodišnji finalisti Devilsi poraženi od ljutog rivala Rendžersa i nemaju više šanse da se plasiraju u doigravanje

 

Izabrane vesti

Nedelju dana pred početak plej-ofa, mnoge dileme u NHL ligi još nisu rešene. Posle sinočnjih mečeva, na  situacijana Istoku je nešto jasnija, jer je Nju Džerzi ispao iz trke za plasman u plej-of, ali na Zapadu se i dalje čekaju odgovori na neka pitanja.

Utisak prethodne večeri je poraz Nju Džerzi Devilsa u Medison Skver Gardenu od nujorških Rendžersa - 1:4. Ovim neuspehom, prošlogodišnji finalisti su i definitivno propustili svaku šansu da se opet nađu u doigravanju, a da stvar bide gora, sudbinu su im zapečatili najveći rivali.

Rendžersi su dominirali od početka meča i već u 34. sekundu meča došli u vođstvo preko kapitena Rajana Kalahana, ubrzo je i Derek Stepan duplirao rezultat u korist domaćina. Do kraja meča, Pjat i Kalahan još jednom su bili precizni i Devilsi su doživeli poraz koji ih je eliminisao iz trke za doigravanje.

Randžersi su sada korak bliže plasman u plej-of, ali im i dalje preti Vinipeg koji zaostaje tri boda tri meča prije kraja.

Na Zapadu je do velike pobede stigao Kolumbus. Blu Džeketsi su slavili u San Hozeu i imaju tri boda prednosti nad rivalima iz Detroita i Dalasa. Međutim, Detroit ima dve, a Dalas jednu utakmicu manje od Kolumbusa, pa će biti vrlo neizvesno do poslednjeg kola. Dalas je napravio veliki korak unazad porazom u Los Anđelesu, ali su ipak osvojili bod pošto su poklekli tek u produžecima. Kingsi su vodili sa 2:0, ali su Erikson i Rasel vratili Teksašane u igru. Čak su Starsi i poveli preko Goligoskog, ali je Braun drugim golom na meču dva minuta pre kraja odveo meč u produžetke, a tamo je Džef Karter 25. pogotkom u sezoni bacio Dalas na kolena. 

 

NHL - rezultati

Kolorado – Sent Luis 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)    
San Hoze – Kolumbus 3:4 (0:1, 1:2, 2:1) 
Edmonton – Anahajm 1:3 (1:1, 0:1, 0:1) 
Los Anđeles – Dalas 3:3 (1:0, 1:2, 1:1)     
Boston – Florida 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)            
Nujork Rendžers – Nju Džerzi 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)  
Tampa Bej – Karolina  2:3 (0:3, 1:0, 1:0)  
Minesota – Kalgari 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)        

  


tagovi

Dalas StarshokejKanadaLos Anđeles KingsNHLNju Džersi DevilsNjujork Rendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara