""
""

Ni 4:1 nije bilo dovoljno: Surov kraj za herojski Inter, Totenhem se provukao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.03.13. | 21:41

Neroazuri nadonadili tri gola iz prvog meča, ali su u produžecima primili gol koji ih je koštao herojskog podviga i plasmana u četvrtfinale Lige Evrope

 

Izabrane vesti

Kakav meč na Đuzepe Meaci i kaakv surov kraj za Inter! Neroazuri su umalo napravili jedan od najvećih podviga u istoriji evrokupova, nadoknadili su 0:3 od Totenhema iz prvog meča, slavili sa 4:1 posle produžetaka, ali im ni to nije bilo dovoljno. Totenhem ide dalje zahvaljujući golu u gostima, a Interu ostaje da žali što jedno od najspektakularnijih partija u istoriji kluba nije krunisao eliminacijom Ostrvljana. Šansu meča je promašio Kambijaso u 92. minutu kada je mogao da donese Italijanima toliko željenih 4:0. Ovako se ušlo u produžetke gde je Adebajor kaznio jednu neopreznost domaće odbrane i provukao Totenhem kroz iglene uši u četvrtfinale Lige Evrope. Posebno šteta za Kasana i Palasija koji su pružili sjajane partije. 

Koliko su svi u Interu bili ubeđeni da mogu do podviga govori i podatak da je Stramaćioni izveo na teren najjaču postavu. Mada je i Andre Viljaš Boaš (nekada asistent Murinju u Interu) suprostavio Neroazurima svoj najjači tim u kojm je nedostajao „samo“ suspendovani Geret Bejl...

Krenuli su Neroazuri svim silama ka golu Totenhema. Posle duplog pasa Kasana i Palasija u 13. minutu, golman Fridel je spašavao Totenhem. Potom je Kasano tražio i penal... Pritisak Intera je urodio plodom u 20. minutu kada je konačno popustio bedem Ostrvljana. Palasio je centrirao, a Kasanu udarcem galvom sa druge stative najavio trijumf Intera.

Samo pet minuta kasnije, uzdasi na Đuzepe Meaci pošto je Palasio pogodio prečku posle lob udarca. Odbranio se Totenhem do kraja poluvremena, ali već u prvom minutu nastavka Inter je opet žestoko zapretio kada je Fridel skinuo sjajan pokušaj Guarina.

Ni to nije obeshrabrilo Neroazure. Nastavili su sa atacima... U 52. minutu stadion je eksplodirao od oduševljenja! Kambijaso je pronašao Palasija, a sjajni Argentinac izbegao ofsajd zamku i doveo Inter pred vrata raja. Samo par minuta kasnije, Fridel je spasio čist gol posle udarca Zanetija. Totenhem se grčevito branio, a Inter stezao obruč.

U 78. minutu, Inter stiže do toliko željenog i zasluženog gola. Uz mnogo sreće... Kasano je centrirao iz slobodnog udarca, lopta je zakačila Kambijasa, potom i Galasa i zavrpila u mreži Totenhema za potpuno ludilo na Đuzepe Meaci! Neverovatnih 3:0 za Inter! Taj gol kao da je naterao domaće da zaigraju malo opreznije, a goste da konačno krenu ka golu Handanovića. Noton je sjajno šutirao sa distance, a Handanović spasio Inter.

Šansu meča je propustio Kambijaso u 92. minutu kada je iskosa izašao sam pred Fridela, ali je šutirao pored stative i propustio šansu da odvede Inter u četvrtfinale.

splo se u produžetke i ubrzo je usledila kazna za Kambijasov promašaj. Adebajor je između dvojice štopera došao prvi do lopte posle intervencije Handanovića i gurnuo loptu u mrežu. Ali, ni to nije pokolebalo Neroazure. Stramaćioni je u drugom produžetku uveo štopera Ranokiju u špica napada. Nastavak drame je usledio posle golo Alvareza za 4:1. Opet je Interu nedostajao jedan gol. Napadali su svim silama, a Ranokija je u poslednjem minutu promašio zicer kada je glavom sa par metara šutirao preko gola...

Šteta za Inter jer su večeras pokazali veliku hradrost i podarili ljubiteljim fudbala fenomenalan meč. Sa druge strane, Totenhem se provukao i malo je nedostajalo da ih suspenzija skupo košta.

(FOTO: Action images)


tagovi

Andrea RanokijaEmanuel AdebajorEngleskaEsteban KambijasoEvropaInterItalijaAntonio KasanoLiga EvropePremijer ligaRodrigo PalasioSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara