""
""

Ni evrogol ne pomaže, Mendi poklonio pobedu Gaz Metanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.13. | 21:28

Univerzitatea vodila u Medijašu sjajnim pogotkom Borze, ali je senegalski defanzivac upropastio sav trud gostiju

Posle slabog starta i tri poraza na početku sezone, Gaz Metan je pronašao dobitrnu formulu i evo već petu utakmicu zaredom nije osetio gorčinu poraza. Klub iz Medijaša je danas savladao Univerzitateu iz Kluža sa 2:1 i nastavio da se penje kao gornjem delu tabele. Interesantno je da je ovo treći vezani meč Gaz Metana na kojem su pala najmanje tri gola, a identičnim rezultatom Naftaši su trijumfovali i u prošlom kolu protiv Korone u Brašovu.

Izabrane vesti

Ipak, gosti iz Kluža su bili ti koji su prvi poveli posle prvog poluvremena bez golova. Aleksandru Borza je evrogolom sa 25 metara doveo četu Joana Ganee u vođstvo.

Ali, onda je defanzivac Gaston Mendi upropastio sve za šta su se gosti borili. Senegalac je bio krivac za oba gola Gaz Metana koja su pala u intervalu od samo četiri minuta. Prvo je Todea poravnao rezultat, da bi Munteanu potom iskoristio grešku Mendija i doneo rezultatski preokret i pobedu.

U okršaju novajlija koji će voditi borbu da sačuvaju prvoligaški status, Sageata je minimalcem savladala Koronu iz Brašova. Sageata je brzo zaboravila debakl protiv Steaue i danas upisala i treću prvenstvenu pobedu. Jedini gol postigao je Mera desetak minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka, a Korona i posle osmog kola ostaje na dnu tabele sa samo jednim osvojenim bodom.

LIGA 1 – 8. kolo
Petak:

Sageata - Korona Brašov 1:0 (0:0)
/Mera 83/

Gaz Metan - Univerzitatea Kluž 2:1 (0:0)
/Todea 63, Munteanu 67 – Borza 56/

Poli Timisoara – Vitorul 0:0

Subota:
18.00: Brašov – Vasluj
20.30: Dinamo  - Petrolul

Nedelja:
16.00: Botošani - Steaua
18.30: Kluž – Panduri

Ponedeljak:
18.30: Konkordija – Ocelul
19.30: Astra Đurđu – Čahlaul

(FOTO: Getty images/Guliver)
 


tagovi

EvropaGaston MendiGaz MetanLiga 1RumunijaUniverzitatea Kluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara