""
""

Nije gotovo ni kad podigne dres: Propada Bakambuov transfer od 74.000.000 evra?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.18. | 12:45

Nije definitivno, ali je jako blizu...

Nije gotovo ni kad podigne dres, ni kada počne da trenira sa novim saigračima... Transfer Sedrika Bakambua u Peking Guan, oko koga se podiglo mnogo prašine od starta prelaznog roka, nalazi se na pragu propasti! 

Izabrane vesti

Ovu bombastičnu vest potpisuju mediji širom Evrope, a sve pod obrazloženjem da je uprava Pekinga u nedoumici da li je Bakambu vredan 74.000.000 evra. Toliko bi Peking morao da plati za kompletan posao sa nekadašnjim golgeterom Viljareala, od čega je 40.000.000 evra bilo namenjeno za Žutu podmornicu, dok bi ostatak otišao na plaćanje basnoslovnog poreza na luksuz. Podsetimo, kineska vlada nedavno je rešila da stane na put ogromnom ulaganju klubova u toj zemlji, pa je uveo niz taksi i poreza koji će svaki transfer stranih igrača kupce koštati gotovo koliko i samo obeštećenje. Novac od poreza i taksi bio bi investiran u razne fondove za razvoj mladih igrača u Kini. 

Kako se navodi, Peking još nije zvanično objavio da je Bakambu novi igrač iako je već fotografisan sa dresom, a u međuvremenu je prošao i medicinske preglede i odradio nekoliko treninga. Peking je već dva puta odbacio tvrdnje da je transfer završen, a to je ovog jutra učinio i portparol kluba, što je samo unelo dodatnu sumnju u pozitivan ishod ovog posla. 

Kako stvari stoje, Bakambu još nije zvanično napustio Viljareal, iako se nalazi u Kini gde čeka ishod pregovora dva kluba. Njega je, kako se pisalo, u Pekingu čekala mesečna plata od 1.500.000 evra, a takođe je trebalo da postane najskuplje plaćeni afrički fudbaler ikada. 

U međuvremenu Bakambua je u Viljarealu trebalo da zameni Rodžer Martinez iz Đengsua, ali se posao izjalovio u međuvremenu. 

Ovome se verovatno niko na Madrigalu nije nadao... Ali, nada još postoji. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaPeking GuanPrimeraSedrik BakambuŠpanijaViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara