"Nikola Žigić iz dana kada je igrao za Valensiju "
"Nikola Žigić iz dana kada je igrao za Valensiju "

Nikola Žigić opet igra! U Španiji!

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.16. | 12:35

Srpski napadač se vratio u Valensiju

Nikola Žigić iz dana kada je igrao za Valensiju

Nikola Žigić je opet zaigrao fudbal u Valensiji!

Izabrane vesti

Ali ne u čuvenom klubu sa Mestalje čiji je dres nekada nosio već u četvrtoligašu Tore Levante iz istog grada. Žigić se preselio u Valensiju gde je danas počeo sa treninzima u četvrtoligašu Tore Levante, javljaju lokalni mediji.

Za početak, 36-godišnji Žigić će samo trenirati sa četvrtoligašem iz Valensije, a španski mediji još nagađaju da li će biti potpisan ugovor do kraja sezone. On je danas počeo da trenira sa ekipom, a u zavisnosti od njegove fizičke spreme i forme, klub će doneti odluku da li će sa njim biti potpisan ugovor do kraja sezone. Ukoliko potpiše za Tore Levante, Žigić bi zaista bio transfer bomba u čevrtoligaškom karavanu španskog fudbala.

Tore Levante igra u grupi šest četvrtog ranga španskog fudbala koji ukupno broji 17 grupa. Klub se nalazi na desetoj poziciji ali ima ambiciju da uđe u treću ligu. Još jedno poznato ime je nedvano stiglo u Tore Levante. Reč je o Haviju Venti, nekadašnjem defanzivcu Viljareala, Levantea, Brentforda...  On je pomoćni trener, ali je registorvan i kao igrač i uprkos tome što ima 40 godina, može povremeno da pomogne ekipi. Takođe, Tore Levante je doveo i štopera Kristijana Kasteljsa, nekadašnjeg štopera Alavesa i Alikantea, kao i bivšeg vezistu Boke Juniors Maksija Sepulvedu.

Žigić je u dva mandata nosio dres Valensije. Prvo u periodu između 2008. i 2008. godine, a potom i u sezoni 2009/10. Navijači su ga voleli i po lepom ga pamte. Iz Valensije se 2009. preselio u Birmingem gde je proveo pet sezona i zaključio igraku karijeru. Nakon što je okačio kopačke o klin, srpski džin je rešio da se sa porodicom preseli u Valensiju

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaNikola ŽigićPrimeraŠpanijaValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara