Nirnberg isplivao iz zone ispadanja

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.02.20. | 15:51

Podela bodova u Darmštatu i Hajdenhajmu

Devetostruki prvak Nemačke pre ovog kola bio je na 17. mestu, ali je nakon pobede nad Sandhauzen od 2:0 isplivao iz zone ispadanja i na trenutak može da predahne. Nirnberg nije bio superiorniji u odnosu na protivnika, samo je za razliku od gosta svoje šanse iskoristio.

Prvu već u 12. minutu kada je sa levog boka loptu u šesnaesterac poslao Filip Hejze, a tamo je odličnim udarcem glavom sa penala u gol prosledio Mihael Frej. Do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika, pa je domaćin na odmor otišao sa minimalnom prednošću. 

Izabrane vesti

U nastavku se na gol čekalo svega nekoliko minuta. Dugu loptu Johanesa Gajsa odlično je prihvatio Robin Hak, fintom izbacio čuvara iz igre i loptu plasirao pored golmana Frajsla. Deset minuta kasnije mogao je Sandhauzen da prepolovi zaostatak, Kristijan Matenija srušio je Marija Engelsa u kaznenom prostoru, ali se ubrzo iskupio i odbranio traljav šut Learta Pakarade sa bele tačke. Do kraja je domaćin morao da se brani jer je strelac prvog gola Frej nakon oštrog starta isključen iz igre. Sandhauzen nije uspeo ozbiljnije da pripreti do kraja, ostalo je 2:0.

Još uzbudljivije bilo je na susretu Darmštata i Osnabrika na kome je viđena prava goleada – 2:2. Domaćin je napadao od samog starta, imao nekoliko ozbiljnih prilika u prvih pola sata igre i do prednosti zasluženo stigao u 35. minutu kada je nesporazum odbrane iskoristio Serdar Dursun. Prednost nije dugo trajala jer je posle nesmotrenog starta Patrika Hermana sudija pokazao na belu tačku, a precizan bio Markos Alvarez. Gosti su u 64. minutu ostali sa igračem manje, ali ih ni to nije omelo da preko Bendžamina Girta u potpunosti preokrenu rezultat. Ipak, morali su da se zadovolje samo bodom jer se Feliks Plate posle gužve u šesnaestercu najbolje snašao i poravnao rezultat za konačnih 2:2.

U meču bez golova bodove su podelili Hajdenhajm i fenjeraš Dinamo Drezden.

CVAJTA - 20. KOLO

Petak

Ercgebirge Aue - Bilefeld 0:0

Jan Regenzburg - Grojter Firt 0:2 (0:2)
/Vitek 11, Nilsen 15/

Subota

Karlsrue - Holštajn Kil 0:2 (0:2)
/Reze 26, Porat 31/

Sankt Pauli - Štutgart 1:1 (0:0)
/Ferman 55 - Gomez 81/

Hanover - Vehen 2:2 (0:1)
/Haraguči 83, Tojhert 86 - Ajgner 37, Roker 90/

Nedelja

Nirnberg   Sandhauzen 2:0 (1:0)
/Frej 12, Hak 52/

Hajdenhajm  Dinamo Drezden 0:0

Darmštat - Osnabrik 2:2 (1:1)
/Dursun 35, Plate 82 – Alvarez 42, Girt 78/

Ponedeljak

20.30: (3,60) Bohum  (3,45)  Hamburg (2,05)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara