"Teška vremena za navijače Salcburga"
"Teška vremena za navijače Salcburga"

Nisu Bikovi nego “volovi“ iz Salcburga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.16. | 22:57

Baloteli i Nica videli i ružniju stranu fudbala

Teška vremena za navijače Salcburga

A kako drugačije okarakterisati situaciju kada četvorica fudbalera austrijskog šampiona promaše loptu, a ona dođe do protivničkog igrača koji je spakuje u mrežu za pobedu na gostovanju - 0:1 (0:1). Lekciju igračima Salcburga očitao je napadač Krasnodara Žoaozinjo koji je iskoristio neshvatljiv kiks defanzivaca domaćina, koje smo okarakterisali volovima, samo žargonski, onako kako bi ih na malim beogradskim terenima označili.

Izabrane vesti

Niša nije mogao Salcburg da uradi imao je čak i igrača više posle isključenja levog beka Krasnodara Petrova u 72. minutu. Nije ovo bila ni lepa utakmica za gledanje, tek sa ponekom prilikom za gol, u kojoj je ruski klub pokazao da izrasta u ozbiljnu ekipu i van granica svoje zemlje.

U istoj grupi videli smo i prvi poraz Nice i Marija Balotelija. Da život i igranje fudbala na Azurnoj obali nisu bajkoviti objasnio im je večeras Šalke koji je slavio minimalnim rezultatom zahvaljujući golu novajlije Abdula Rahmana Babe u 75. minutu. Zasluženo, Nemci su bili bolji tokom cele utakmice, a Super Mario bez ozbiljnog pokušaja prema golu gostiju.

Matija Nastasić odigrao je svih 90 minuta za Šalke, sasvim korektno.

Bilo je ovo dobro veče za goste, što pokazuje i minimalni trijumf Šahtjora na gostovanju u Turskoj protiv Konje (0:1). Za radost Rudara pobrinuo se Fakundo Fereira u 76. minutu, a na drugoj strani ceo meč za Konju odigrao srpski reprezentativac Jagoš Vuković. Ukrajinci su bili bolji, mogli su da slave i ubedljivije, ali su lepe šanse propustili Stepanenko i Kovalenko.

U drugom meču grupe H, Braga i Gent su podelili bodove (1:1), a meč u čuvenom portugalskom kamnolomu pamtićemo po prelepom golu Danijela Milićevića iz slobodnog udarca. Sjajno je Bosanac sa švajcarskim pasošem nanišanio u šestom minutu i efektno pogodio mrežu domaćina, ali je Pinto u 24. poravnao na 1:1.

Za Bragu je večeras nastupao i srpski defanzivac Lazar Rosić. Nije se proslavio, zaradio je žuti karton, dok je drugi Srbin Nikola Stojiljković ušao u igru u finišu, ali nije uspeo da pomogne. 

LIGA EVROPE – 1. LIGA

Grupa H
Braga – Gent 1:1 (1:1)
/Pinto 24 - Milićević 6/

Konja – Šahtjor 0:1 (0:0)
/Fereira 76/

Grupa I
Salcburg – Krasnodar 0:1 (0:1)
/Žoaozinjo 27/

Nica – Šalke 0:1 (0:0)
/Baba Rahman 75/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Šahtjor DonjeckRed Bul SalcburgNikola StojiljkovićMatija NastasićMario BaloteliLiga EvropeLazar RosićKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara