""
""

Niželigaši uzvraćaju udarac! Bez drugih timova u engleskim ligama

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.09.16. | 17:55

Najveći klubovi nisu dobili dozvolu za stvaranje drugih timova, odnosno njihovom nastupu u engleskoj fudbalskoj piramidi

Mali engleski klubovi uzvraćaju udarac! Ono što se proteklih nedelja najavljivalo, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu. Engleska fudbalska liga, organizacija nadležna za drugu, treću i četvrtu ligu (Čempionšip, Liga 1 i Liga 2) je odbila mogućnost da u tim takmičenjima učestvuju i drugi timovi premijerligaških klubova.

Izabrane vesti

Ideja o stvaranju drugih timova, koji bi se takmičili u nižim ligama, po uzoru na Španiju i Nemačku, javila se među bogatim premijerligaškim klubovima još pre nekoliko godina, ali tek su ovog leta uputili i zvanični zahtev da im Fudbalska liga dopusti da se u njihovim ligama takmiče i oni. 

Velikani bi hteli pod svojom nadležnošću da imaju što više igrača i da ih kale ih u drugim timovima. Međutim, od toga neće biti ništa, a niželigaški engleski klubovi su na ovaj način zaštitili i sebe jer su do sada premierligaši najčešće svoje igrače slale upravo u niže razrede engleskog fudbala.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaMančester SitiLiverpulLejton OrijentEngleskaČempionšipČelsiAkringtonafc vimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara