""
""

Njukasl nastavlja da troši: Posle golmana stižu špic i krilo od 26.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.16. | 20:29

Bez obzira što su ispali i što moraju da krešu troškove, Svrake nastavljaju da troše. Zarada sledi od Taunzenda

Kada klub iz Premijer lige ispadne u Čempionšip, obično sledi kresanje troškova i prodaja nekih od najboljih igrača, dok za pojačanja dolaze ne tako skupocene akvizicije. Uprkos „padobran“ ugovoru koji  amortizuje finansijsku prazninu nastalu ispadanjem iz Premijer lige.

Izabrane vesti

Međutim, u Njukaslu ne žele da štede posle ispadanja u Čempionšip i spremaju prelazni rok zahvaljujući kojem će se ekspresno vratiti u elitu.

Danas je kompletiran transfer belgijskog golmana Meta Selsa iz genta, ali to je samo uvod. Na pragu potpisa je Dvajt Gejl. Tačnije, ostale su samo formalnosti. Napadač Kristal Palasa je danas doputovao u Njukasl na lekarske preglede i ugovaranje završnih detalja transfera. Njukasl je pristao da Palasu plati 11.000.000 evra za napadača koji je zimus bio na ivici selidbe u Bristol Siti.

To neće biti jedini posao Svraka i Kristalne palate ovog leta. Očekuje se i još veći transfer u suprotnom smeru. Kristal Palas je rešio da aktivira otkupnu kaluzulu krilnog napadača Androsa Taunzeda sa kojim je već dogovorio detalje oko ugovora. Palas će za engelskog reprezentativca platiti 13.000.000 evra.

A Njukasl je već spremio i zamenu za Taunzenda na poziciji desnog krila. I to kakvu! U poodmaklim su pregovorima sa Metom Ričijem iz Bornmuta. Škot je bio jedan od najzaslužnijih za promocijiu Bornmuta u Premijer ligu pretprošle sezone. Posle razgovora sa Rafom Benitezom izrazio je želju da pređe u Njukasl iako bi ga Bornmut najradije zadržao.  Visina obeštećenja bi trebalo da iznosi oko 15.000.000 evra javljaju lokalni mediji u Njukaslu. Ako Bornmut ne spusti rampu i ne povisi cenu... 

Sve vesti vezane za prelazni rok u našem SPECIJALU, ili klikom na tag „LETNJI PRELAZNI ROK 2016“.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaMet Ričiletnji prelazni rok 2016Kristal PalasEvropaEngleskaEndros TaunzendDvajt GejlČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara