Noćna mora umesto Ferarijeve žurke u Monci! Partibrejker Hamilton može sam protiv svih

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.09.18. | 17:56

Fetel napravio ogroman kiks, Britanac gazi ka tituli

Sve je bilo spremno za veliko slavlje Ferarijeve armije navijača, ali je Luis Hamilton bio neverovatni partibrejker koji je ohladio Moncu.

Britanac je uspeo da slavi na Ferarijevom domaćem terenu i da odmakne glavnom konkurentu Sebastijanu Fetelu. Hamilton sada ima 36 bodova više od Nemca i na dobrom je putu da dođe do pete titule svetkog šampiona. Do kraja je još sedam trka, a sledeća je 16. septembra u Singapuru.

Izabrane vesti

Uspeo je Fetel na prethodnoj trci u Belgiji da pobedom smanji zaostatak u odnosu na Hamiltona i da zapali atmosferu pred obračuna na domaćem terenu u Monci. Ne treba trošiti reči kakva je atmosfera bila na legendarnoj italijanskoj stazi i kako je sve blještalo od crvene boje...

Fetel i klupski kolega Raikonen su u kvalifikacijama zauzeli pol pozicije i sve je bilo kao u idelanom scenariju za Ferari. A onda je počela trka i sve je krenulo naopako... Već u prvom krugu je Hamilton zaobišao Fetela koji je tom prilikom pogrešio, zakačio Britančev bolid i izleteo sa staze. Fatalna greška... Do kraja trke je uspeo da se vrati, da prestigne gomilu vozača, dogurao je do četvrte pozicije i duplirao je bodovni zaostatak za Hamiltonom posle ove trke.

Britanac je posle izletanja Fetela vodio žestoku borbu sa Raikonenom za prvo mesto. Lovio je Finca celu trku i uspeo deset krugova pre kraja da ga ulovi i prestigne. Raikonen je ostao na drugom mestu, dok se do trećeg probio Botas jer je Maks Ferstapen kažnjen. Fetel je bio četvrti, a Ferstapen peti. Prvih 10 kompletirali su Grožan, Okon, Peres, Sains i Strol.

Sedam trka do kraja Hamilton ima 256 bodova, Fetel je na 226, a iza su Kimi Raikonen (164), Valteri Botas (159)...

(FOTO: Action images)


tagovi

Luis HamiltonFormula 1Sebastijan Fetel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara