Novak počeo 239 nedelju na tronu, u septembru preskače Konorsa i Lendla

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.02.19. | 15:44

Đoković dodao još jednu sedmicu na prvom mestu, Federer doživeo novi pad

Teniski kralj počeo je 239. nedelju na tronu! Novak Đoković je i ove sedmice, iako je i dalje na godišnjem odmoru, lider ATP liste sa 10.955 bodova.

Srpski as je sada ukupno 239 nedelja u karijeri vodeći teniser sveta, po čemu je peti najuspešniji igrač u istoriji. Prema procenama, Đoković bi trebalo u septembru, ako ostane do tada lider, da napravi proboj i u toj kategoriji.

Izabrane vesti

Tako se računa da bi Novak 9. septembra trebalo da se izjednači sa Džimijem Konorsom sa 268 nedelja na tronu, a dve sedmice kasnije bi mogao da dostigne i Ivana Lendla na trećem mestu. Pit Sampras je na drugom mestu večne liste sa 286 nedelja na prvom mestu, a njega bi srpski as mogao da dostigne 13. septembra sledeće godine. I onda ostaje još Rodžer Federer, koji deluje još daleko sa ukupno 310 sedmica na tronu.

Kada je Švajcarac u pitanju, od danas je sedmi teniser sveta! Federer je doživeo novi pad na listi, prestigao ga je Kei Nišikori.

U prvih 10 na ATP listi su: Novak Đoković, Rafael Nadal, Aleksandar Zverev, Huan Martin del Potro, Kevin Anderson, Kei Nišikori, Rodžer Federer, Dominik Tim, Džon Izner i Marin Čilić.


tagovi

atp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara