"Agasi i Đoković u razgovoru"
"Agasi i Đoković u razgovoru"

Novak: Uživam u radu s Agasijem!

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.17. | 12:59

"Ovakav odnos nisam imao ranije ni sa jednom osobom, vodimo razgovore u kojima savršeno razumemo jedan drugog. On mi govori baš ono što mi treba!", oduševljen je srpski as

Agasi i Đoković u razgovoruNovak Đoković je nakon uspešnog početka pokušaja odbrane trona na Rolan Garos, to jest pobede nad Marselom Granoljersom u tri seta bio je vidno raspoložen. I to ne samo zbog dobrog tenisa koji je prikazao, već i zbog očigledno "dobrih vibracija" između njega i Andrea Agasija.

"Andre će biti ovde do kraja sedmice, a onda mora da ide. Pokušaću da iskoristim vreme sa njim na najbolji mogući naćin. Za sada je sve odlično, sve što mi je objašnjavao, pokazivao radio je na najbolji mogući način. Mislim da je to baš ono što mi je trebalo, pošto on savršeno razume kroz šta prolazim! On je prošao kroz sve ovo tako da nas dvojica možemo da pričamo o mnogo zajedničkih tema, što na terenu, što van njega. Uživam u radu sa njim!", oduševljen je Srbin.

Izabrane vesti

Đoković je usput objasnio na kojim aspektima njih dvojica najviše rade:
"Pričali smo o tenisu i situacijama i stvarima oko njega, o tehničkim detaljima, šta se dešava tokom meča, kako sa svim tim da se nosim svakodnevno itd. O mnogo stvari u kojima on može da mi pomogne ili dă savet. Sve su to važni saveti, pošto on razume moju situaciju. Pokušaću da vreme koje provedemo zajedno iskoristim što je kvalitetnije moguće. On voli da priča o onome što se nalazi duboko u čoveku. Ovakav odnos nisam imao ranije ni sa jednom osobom, vodimo razgovore u kojima savršeno razumemo jedan drugog. On mi govori baš ono što mi treba! Naravno, to nije nešto što će potpuno promeniti moju igru, tu se radi o mentalnoj pripremi. Moja igra me je dovela do ovde gde sam, tako da je ona sasvim OK, nju nećemo menjati" našalio se drugi reket sveta.

Novak je potvrdio da je promenio određene metode priprema, ali i ljude koji se time bave. Nažalost nije otkrio o kome i čemu se radi naglasivši da će to učiniti kada dođe vreme. A o krizi koja ga je zadesila prošle godine, Đoković je bio nešto detaljniji nego inače, otkrivši kada je shvatio da nešto sa njim i njegovim timom nije u redu.

"Zaista je bilo čudno to kako sam se osećao na kraju 2016. To je nešto što sam već prošao u karijeri, ali sam tada uspeo brzo da prebrodim. Ovaj put nije bilo tako, pa sam morao mnogo da radim na svim aspektima. Ali to je život, dobro ili loše, sve se dešava sa razlogom da na kraju evoluira".

SHVATAM ENDIJA, NIJE LAKO
Novak se osvrnuo i na lošu formu prvog igrača sveta i njegovog velikog prijatelja, Endija Marija:
"Potpuno je razumljivo to što mu se dešava. Prošao sam kroz sličnu situaciju posle US Opena prošle godine. U svetu tenisa sve se brzo menja, jedan turnir ide za drugim... Pobedio ili izgubio, evo odmah sledećeg takmičenja."

(foto: Action Images)


tagovi

SrbijaRolan GarosNovak ĐokovićAndre Agasi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara