""
""

Novo poglavlje u razgovorima Intera i Valensije: Kondogbija može, ali pod našim uslovima

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.17. | 23:46

Videćemo kakav će biti stav uprave Valensije

Jedna od najvećih enigmi prethodnih nekoliko vodećih garnitura Intera bio je i ostao - Žofri Kondogbija. I verovatno će tako biti i narednih godina. Momak koji je Monaku pre dva leta plaćen 31.000.000 + 7.000.000 evra i koji je na Đuzepe Meacu stigao kao ogromno pojačanje, do dan danas nije uspeo da iznese breme velikog pojačanja i pokaže da zaista vredi toliki novac. 

Izabrane vesti

Zbog toga, jasno je, Inter bi voleo da se francuskog veziste ratosilja kako zna i ume, a upravo se kao svetlost na kraju tunela pojavila - Valensija. Ugledni španski list Super Deporte, inače usko povezan sa svim dešavanjima na Mestalji, tvrdi da je uprava Valensije obnovila interesovanje za Kondogbiju i da je velika želja sadašnjeg sportskog direktora Hoze Ramona Alečanka

Poveznica, i to vrlo snažna, u ovoj priči je i agencija koja predstavlja Kondogbiju, čuvena Dojen Grupa, koja je usko povezana sa prvim čovekom Valensije Peterom Limom, te jednim od najmoćnijih agenata danšnjice Žoržom Mendešom. Te tri strane usko su sarađivale godinama unazad, pa ne bi bilo čudno da umešaju svoje prste i u ovaj posao. Posebno jer Kondogbija prvobitno nije želeo da ode, ali je i on valjda sam shvatio da mu budućnost na Meaci nije baš svetla. 

Doduše, Inter ima određene uslove od kojih ne želi da odstupi. U Valensiji su prvo razmišljali o pozajmici Kondogbije, ali onda su pristali i da uđu u razgovore oko potencijalnog transfera. Ali, Inter ne daje nikakve popuste. Nerazuri su svesni da ne mogu da dobiju ono što su dali za Kondogbiju pre dva leta, ali hoće da povrate svaki evrocent mogući iz ovog propalog transfera. Kondogbija je postao i teret Interovom budžetu, jer njegova plata od 3.500.000 evra (i tako sve do leta 2020. godine) svakako ne opravdava ono što on radi na terenu, a s obzirom na odredbe finansijskog fer-pleja i velike planove Lučana Spaletija i cele aktuelne vlasničke strukture kluba, potreban je svaki evro kako bi se opravdali troškovi. 

Inter sada pokušava da nađe način da se "opere" zbog još jedne ogromne greške u proceni. Da li će Valensija nasesti?

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaInterItalijaPrimeraSerija AŠpanijaValensijaŽofri Kondogbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara