Od gotovog, veresija

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.19. | 12:49

Nekse pred eliminacijom iz EHF kupa, a donedavno se činilo da će glatko u nokaut fazu

Grupna faza rukometnog EHF kupa ulazi u samu završnicu i igraju se mečevi poslednjeg kola. Hrvatski predstavnik Nekse večeras gostuje Hanoveru, a ovaj duel donosi direktnu borbu za plasman u nokaut fazu. Tim iz Našica je na drugom mestu i ima bod više od rivala. To znači da domaćinu treba trijumf, a gostima je dovoljno i nerešeno da bi zadržali drugu poziciju. U prvom međusobnom dvoboju Nekse je savladao Hanover sa 29:25.

Nemački sastav je kao član najjače evropske lige važio za velikog favorita u ovoj grupi, ali nije opravdao očekivanja. Posle pobede nad Rabotnikom, upisao je dva vezana poraza od Neksea i Tatabanje, sa kojom je samo remizirao na svom terenu. Izgledali su izabranici Antonija Karlosa Ortege izgubljeno, ali su im se poklopili ostali rezultati i slavljem u gostima Rabotniku u prošlom kolu su se vratili u igru. I u prvenstvu igraju ispod očekivanja i tek su na 11. mestu, uz poraz i remi u prethodna dva kola. I pored svega, trijumf u ovom duelu ih vodi u nokaut fazu.

Izabrane vesti

Nekse je na početku grupne faze bio pravi hit i počeo je takmičenje sa tri vezane pobede, pa se u tom momentu činilo da će bez problema da izbori plasman u narednu fazu. Sada je situacija potpuno drugačija i mnogo realnije je očekivati da će ova ekipa od gotovog napraviti veresiju. U prvom kolu je Nekse pobedio Tatabanju kao gost, a onda je bez neizvesnosti savladao i Hanover. Očekivano je slavio nad Rabotnikom, ali je veliko iznenađenje to što je od istog rivala izgubio u gostima. U prošlom kolu ekipa iz Našica je glatko poražena i od Tatabanje na svom terenu i zato je sada pred eliminacijom, a na sve su se nadovezale povrede Vozaba, Lelića i Lavriča.

EHF KUP

Sreda
20.30 (1,30) Hanover (9,00) Nekse (4,40)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

RK NekseEHF kupsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara