"Razgoropađeni Novak"
"Razgoropađeni Novak"

Izner od polufinala do kuće za sat vremena: Đoković nemilosrdan protiv gorostasa

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.04.15. | 02:45

U finalu ga čeka četvrti susret u godini sa Marijem

Razgoropađeni NovakObićno se smatra kada igra Džon Izner da će odnos u asovima biti ubedljivo na njegovoj strani. Kada se susreo sa Novakom Đokovićem u polufinalu drugog Mastersa u godini, u Majamiju, tako nešto se nije dogodilo. Svetski broj jedan je uspeo deset puta da spreči razmenu na svoj servis, dok je Ameriikancu to uspelo svega devet puta. Druga stvar koja je umnogome uticala na konačnih 2:0 (7:6 (3), 6:2), bilo je i to što se na servis srpskog tenisera igralo skoro duplo manje poena.

Ovo je sedma Novakova pobeda u mečevima sa Iznerom, iz devet duela. Na svakom dosadašnjem susretu između ovih tenisera odigran je bar jedan taj-brejk. Vrlo je zanimljivo to što Amerikanac vodi sa 5:4 kada je taj segment igre u pitanju.

Izabrane vesti

Prvi set je bio skoro identičan kao drugi koji su ova dva tenisera odigrala pre samo par nedelja u osmini finala Indijan Velsa. Upravo taj broj poena na Iznerov servis je u taj-brejku doneo prevagu na Đokovićevu stranu. Tri mini brejka su bila dovoljna za pobedu u tom 13. gemu, a jedan poen je posebno ostao urezan u pamćenje. Novak je toliko dobro odigrao posle jednog veoma snažnog forhenda protivnika, da ovaj nije bio u stanju da na vreme odreaguje na tu loptu. Set je trajao sat i tri minuta.

Tek krajem prvog dela igre je Đoković ostvario prvi forhend viner, ali nije imao nijednu neiznuđenu grešku posle takvog udarca.

Drugi set se igrao nepunih pola sata. Završen je rezultatom 6:2. Đoković je uzeo po brejk pri rezultatu 1:1, odnosno 3:1. Jedino je u poslednjem gemu na meču Izner zapretio na Novakov servis, ali je i tada najbolji na svetu pokazao zašto ima preko 4000 bodova više od najvećeg u istoriji, Rodžera Federera.

Rival u finalu biće mu Endi Mari, koga je iz 26  pokušaja pobedio čak 18 puta, uključujući i trijumf na prva dva velika turnira u godini – Australijan openu i Mastersu u Indijan Velsu. On je u dva seta bio bolji od Tomaša Berdiha. Njih dvojica su se ove sezone sastala na sva tri turnira na koja je Novak učestvovao.

S obzirom na to da Izner živi na sat vremena avionske vožnje od Majamija, put do kuće mu neće biti mnogo težak.

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićMajami mastersDžon Izneratp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara