"Vlada Vukoičić"
"Vlada Vukoičić"

Odlazak gospodina Vukoičića

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.13. | 11:24

Poslednji osvrt na učinak prethodnog trenera Crvene zvezde

Vlada Vukoičić

Verovatno nikada neće biti omiljen kao Svetislav Pešić, pitanje je da li će kao Aleksandar Trifunović dobiti priliku da se dokaže u Evroligi, ali Vlada Vukoičić barem po jednoj stvari stoji rame uz rame sa pomenutim stručnjacima – po gospodskom držanju kojeg se nije odricao ni kada su se strasti u srpskoj košarci spuštale na najniži nivo.

Izabrane vesti

Po jednoj stvari je i nadmašio pomenutu dvojicu obzirom da je samo Vukoičiću uspelo da vrati trofeje u Crvenu zvezdu. Makar taj jedan - onaj iz Kupa Koraća koji će ostati upamćen po nezapamćenom ponašanju košarkaških "radnika" i prekidu zbog divljana navijača.

Ali, barem bi tako trebalo, i po prvom peharu koji je Zvezda osvojila još od 2006. godine kada je Dragan Šakota bio na klupi crveno-belih (dve godine ranije u Kupu je slavio i Zmago Sagadin).

Istina, imao je Vukoičić i dobar tim na raspolaganju, nemerljivo bolji od onih koji su vodili neki njegovi prethodnici. Ali, imao je i Milivoj Lazić pa je Zvezda sezonu u Jadranskoj ligi počela sa dva poraza da bi dolazak Vukoičića doneo i momentalan uspon u igri.

Vrhunac je svakako bio pomenuti Kup Radivoja Koraća na kojem je Zvezda konačno izašla iz senke večitog rivala, a Vukoičić bio jedan od retkih, možda i jedini u Kragujevcu koji se sve vreme ponašao džentlmenski i nije podlegao gotovo patološkoj želji ljudi iz oba kluba da se po svaku cenu u Beograd vrate sa trofejom u naručju. Na kraju ga je poneo baš Vukoičić, iako je možda i nezasluženo pobrao najmanje aplauza javnosti.

Tokom cele sezone govorio je isključivo o sportskim temama, retko je komentarisao suđenje, svakom rivalu je ukazivao poštovanje.. jednostavno - od košarke nije pravio cirkus.

Ali, kada je usledio pad forme (koji dočeka svaki tim, pre ili kasnije) rukovodstvo Crvene zvezde je zaboravilo na stare zasluge i odlučilo se na rokadu na kormilu. Zakonitosti trenerske profesije slutile su na takav rasplet.

Red je, dakle, da se poslednji put osvrnemo na zaostavštinu Vlade Vukoičića, a ona mu i te kako ide u prilog – imao je najbolji rezultat od svih domaćih trenera u ovoj sezoni (31:13) i dobio je tri uzastopna večita derbija. Samo pokušajte da se setite kada se to poslednji put desilo?

Piše: Nikola Stojković
(nikola.stojkovic@mozzartbet.com)


tagovi

FK Crvena zvezdaVlada Vukoičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara