""
""

Odzvonilo i Banaćanima: Evrogol Tinkua srušio Temišvar, komične scene na kraju meča

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.08.13. | 20:05

Posle sjajnog otvaranja sezone, Temišvar izgubio od Botošanija i skliznuo sa prvog mesta. Brašov nastavio da tone

 

Izabrane vesti

Poli Temišvar je sjajno otvorio sezonu sa deset bodova iz četiri meča i na iznenađenje mnogih, u povratničkoj sezoni u elitu, preuzeo prvo mesto na tabeli. Ali i tim iz istočnog Banata je danas konačno kapitulirao. Još jedan novi prvoligaš Botošani je odneo tri boda iz Temišvara i uspeo da zaustavi udarnu iglu domaćih Sekeljija koji je u prethodna četiri kola postigao šest golova. Pitanje pobednika je rešio Tinku u 17. minutu evrogolom sa 25 metara. Gol možete pogledate klikom OVDE.

Domaći su napadali i pokušavali da makar dođu do boda, ali je Botošani odoleo i najavio da bi mogao da bude prijatno iznenađenje ove sezone u rumunskom fudbalu, pošto je ovom pobedom preuzeo prvo mesto na tabeli. Komična scena je viđena na kraju meča kada se povredio jedan igrač gostiju i kada je ušlo vozilo za prvu pomoć. Igrač Botošanija je prebačen u vozilo, ali se ono pokvarilo, pa su fudbaleri Poli Temišvara morali da guraju vozilo da izađe sa terena. Tu scenu možete pogledati klikom OVDE

Poptuno suprotno, stvari su se odvijale u Galaciju gde je Ocelul dočekao Brašov. Domaći su slavili minimalnim rezultatom golom Markinjosa iz penala desetak minuta pre kraja. Brašov je nastavio da tone, ni posle petog kola nema pobedu i istakao je kandidaturu u borbi za opstanak. 

LIGA 1 – 5. kolo

Petak:
ACS Poli Temišvar – Botošani 0:1 (0:1)
/Tinku 17/

Ocelul – Brašov 1:0 (0:0)
/Markinjos 82 penal/

Korona – Dinamo 1:1 (1:1)
/Munteanu 41 - Elton 7/

Subota:
18.00: Panduri – Astra Đurđu
18.30: Petrolul – Čahlaul
20.30: Steaua – Kluž

Nedelja:
17.00: Vitorul – Gaz Metan

Ponedeljak:
18.00: Univerzitatea Kluž – Konkordija
20.30: Vasluj - Sađeata

(FOTO: fcbotosani.ro)


tagovi

BotošaniBrasovDinamo BukurestEvropaLiga 1Ocelul GalaciRazvan TinkuRumunija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara