Nikola Petrović (©MN Press)
Nikola Petrović (©MN Press)

Lepa priča kapitena Zvezde: Vratio sam se u klub po titulu! Kažu da dizači kasnije sazrevaju

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 08:38

Nikola Petrović je dočekao priznanje za sav uložen trud - ove godine su mu se definitivno ostvarili veliki snovi

Dobio je kapitensku traku, odigrao odličnu sezonu, predvodio ekipu do titule, podigao pehar, a usput zaslužio i poziv selektora Igora Kolakovića. Svi pogledi sinoć na Banjici bili su usmereni ka njemu. Nikola Petrović je već dugo na domaćoj sceni, ali čini se da je sada dočekao da mu svi odaju priznanje za ono što radi.

Za one koji ne znaju - rođen je 1994. godine, a u karijeri je nosio opremu Mladog radnika, Crvene zvezde - ovo mu je drugi mandat, Partizana i Radničkog iz Kragujevca. Sa Marakane je otišao 2019. godine, a prošlog leta je odlučio da se vrati.

Izabrane vesti

Sada može da potvrdi da je uradio pravu stvar... Dobio je Jevtić u njemu pravog vođu, izvukao je baš ono najbolje na površinu.

"Vratio sam se po titulu... Igrao sam u međuvremenu u Partizanu i u Kragujevcu, sa crno-belima imam Kup. Sa Zvezdom sam pre pet ili šest godina uzeo Kup, a dve sezone pre toga Superkup. Ostala je bila samo titula. S obzirom na to da navijam za Zvezdu - slobodno napišite - ovo mi je nešto posebno", uz osmeh je pričao za Mozzart Sport dizač Crvene zvezde Nikola Petrović.

(Starsport)(Starsport)

Majstorica je prošla u znaku novog šampiona, nije se Partizan mnogo pitao... Zvezda nije mogla da izmisli bolji epilog.

"Da smo birali na početku sezone - ne bismo izabrai bolji scenario nego da uzmemo titulu u petoj utakmici finala plej-ofa. Da igramo u ovakvoj atmosferi pred našim navijačima u domaćoj hali... Mislim da bi svako i iz Uprave kluba i od igrača potpisao. Stvarno je bio spektakl i veoma sam srećan što smo uzeli titulu".

Nije Petrović pokušavao unapred da manifestuje podizanje pehara ispred saigrača i navijača.

"Nismo uopšte razmišljali o tome. Kao što sam rekao i pri vođstvu 2:0 da ne mislimo o tituli nego idemo iz utakmice u utakmicu. Mogli smo možda i ranije da završimo ovu seriju, ali Partizan je izuzetno jaka ekipa. Žilavi su - da tako kažem. Pobedili su nas na dva meča - jednom kod kuće, drugi put u Masteru. Tamo je bila izuzetna utakmica, za njih 2:0, pa 2:2, pa vođstvo crno-belih 13:7 u petom setu. Vratili smo se na 13:12, ali oni su bili istrajni u tome i izborili su ovu majstoricu. Mi smo u petom okršaju pokazali pravo lice i izuzetno mi je drago. Ponosan sam na ekipu".

Nisu svi verovali u Crvenu zvezdu na startu ove sezone...

"Nas su gledali kao da smo ekipa koja je sklopljena za četvrto, peto mesto - da se borimo za ulazak u Evropu. A mi smo od početka znali da imamo i dobar tim i dobre pojedince. Radili smo pakeno ove sezone sa Ivicom. On je izuzetno dobar trener i odličan psiholog. Na kraju se i njemu vratilo jer je gubio finale ranije. Došao je ovde i da kažem izborio se za ono što mu je možda pripadalo i nekih prethodnih godina".

Petrović je ne tako davno nosio dres Partizana, a sada je upravo protiv tog tima igrao za titulu.

"Poznajem dobro sve igrače i Bokija naravno. Njega bih posebno pohvalio, uradio je fantastičnu stvar sa Partizanom. Ali, što se samog osećaja tiče - posao je posao. Možda bih rekao da mi je drago što smo protiv Partizana osvojili jer se dugo nije igrao derbi u finalu. Devet godina... A pritom mi je vaš kolega rekao da je ovakva atmosfera na Banjici na odbojci poslednji put bila 2003. godine. Zato je ovo stvarno spektakl".

(Starsport)(Starsport)

Kao šlag na tortu - stigao je poziv selektora. Uskoro će Nikola obući opremu Srbije...

"Izuzetno sam zahvalan ljudima koji su mi ukazali poverenje i pružili priliku da pokažem šta znam. Kažu da dizači kasnije sazrevaju, možda su to videli i u reprezentaciji. Videćemo... Nadam se da od ponedeljka krećem sa njima. Daću sve što mogu, pa ćemo da vidimo koliko će to da doprinese. O narednom koraku klupskom ne razmišljam. Prvo da proslavimo titulu, pa natenane...".



tagovi

Nikola PetrovićOK Crvena ZvezdaIvica Jevtić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara