""
""

Oklahoma je bez Vestbruka prosečan tim! Barsa imala dva šuta za pobedu, zrela partija Stefana Pena! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.10.16. | 23:15

Srpski plejmejker oduševio publiku u Kataloniji dobrim izdanjem

Oklahoma je bez Kevina Duranta daleko slabiji tim nego prošle sezone, a kada na parketu nema Rasela Vestbruka Tanderi postaju tek prosečan sastav. To je bilo jasno u ponedeljak u Madridu, a potvrđeno je u Kataloniji, iako su igrači Bilija Donovana ovog puta slavili. I to protiv Barselone s minimalnih - 92:91 (26:25, 19:22, 22:21, 25:23).

Izabrane vesti

Nisu se gosti iz Sjedinjenih Američkih Država proslavili na gostovanju u Palati Sant Đordi. Jesu slavili u prijateljskom susretu, ali kada se zna da Jorgos Barcokas nije mogao da računa na dvojicu važnih igrača, Tajrisa Rajsa i Peterija Koponena, te da je organizacija igre bila prepuštena srpskom mladom reprezentativcu Stefanu Penu, jasno je da je Barselona pružila izvanredno izdanje.

A posebno dobru partiju imao je talentovani srpski plejmejker, koji je u prvom velikom izazovu jasno stavio do znanja treneru Barcokasu da na njega ozbiljno može da računa već u ovoj sezoni.

Potencijalni reprezentativac Srbije na terenu je proveo gotovo 27 minuta i za to vreme ubacio je pet poena, ali je zato podelio šest asistencija i u nekoliko trenutaka udarao pravo u živac odbrani Oklahome.

Pritom, Peno je u dobrom delu utakmice morao da čuva Rasela Vestbruka, koji je i protiv Barselone igrao samo prvu i treću deonicu i meč završio s 12 koševa i pet podeljenih dodavanja. Ali i ovo monstruozno zakucavanje.

Najbolji strelac u pobedničkom sastavu bio je Enes Kanter sa 24 poena, čemu je dodao i osam skokova, dok je jedino još Viktor Oladipo imao dvocifren učinak – 10 poena. Kod domaćina proslavio se Viktor Klaver sa 25 poena, Ante Tomić je dominirao u prvom poluvremenu i skupio deset poena i šest skokova, a isti broj koševa imao je i Bred Oleson. Dobru rolu iz drugog plana ubeležio je Aleksandar Vezenkov, pošto je meč završio sa 13 koševa.

I ovog puta malo je falilo da Oklahoma padne tako što je rivalu dopustila da ubaci veliki broj šuteva sa distance. Real je pre dva dana upucao 20 dalekometna hitaca, a Barsa je večeras sklopila 14 trojki. Za razliku od utakmice u Madridu, susret u Barseloni imao je nešto slabiji tempo, ali neizvenosti nije manjkalo. 

Jer, dva šuta za pobedu imala je Barsa u poslednjim sekundama. Prvo je dalekometni hitac promaši Džastin Doelman, da bi nekoliko trenutaka kasnije i Aleksandar Vezenkov pokušao, ali zamalo bio neprecizan. 

Ovim porazom Barsa je prekinula niz od tri uzastopna trijumfa na tlu Evrope protiv NBA klubova. Serija je počela 2006. protiv Filadelfije (104:99), nastavilo se 2010. protiv tadašnjeg šampiona Los Anđeles Lejkersa, da bi se završilo sa Dalasom dve godine kasnije (99:85). 

USKORO OPŠIRNIJE...


tagovi

Viktor KlaverRasel VestbrukNBA ligaEvroligaEnes KanterAleksandar Vezenkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara