"Roberts Omega"
"Roberts Omega"

Omega Roberts: Odbio sam 180.000 zbog Zvezde, a onda su mi rekli da ne računaju na mene

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.09.13. | 09:03

I ponudili mu 12.000 za sporazumni raskid saradnje?

Roberts OmegaPosle samo mesec dana "ljubavi" puklo je između Crvene zvezde i Omege Robertsa. Liberijski štoper se i ne libi da je razočaran načinom na koji se uprava kluba ovog leta ophodila prema njemu. Omega u intervjuu za dnevni list Sport kaže da je Zvezda bila vrlo nekorektna.

Što je i ne treba da čudi, jer teško je biti korektan kada svaki član uprave vuče na svoju stranu. Jasno, pitanje je i da li je Omegino propuštanje treninga baš najpametniji odgovor na nezgodnu situaciju u kojoj se našao. Uostalom, pokušajte da iz njegovih reči procenite sami.

Izabrane vesti

Sigurno je samo da igraču u 24. godini nije lako kada posle mesec i kusur u klubu ne odigra ni minut, jer su, između ostalog, ispred njega i momci tek izašli iz omladinske škole.
"Totalno sam razočaran statusom u  Zvezdi i smatram da prema meni klub nije ispao korektan. Prvo je bilo obako: da ću čim prekinem saradnju sa Smederevom potpisati ugovor. Zatim sam bio na probi više od tri nedelje i tek onda je definisana saradnja", počinje Omega razgovor za Sport.

Situacija se dodatno zakomplikovala kada je u smiraj prelaznog roka stigla ponuda iz Turske. Činilo se povoljna i za Zvezdu i za Omegu. Ali...
"Moj menadžment me je obavestio da ima ponudu Manise od 180.000 evra. Ipak, nijednog trenutka nisam pomislio da pobegnem u Tursku, iako sam u Zvezdu došao za samo 5.000 evra mesečno od kojih moram sam da plaćam stan, da pomažem brojnoj porodici, pa sam odlučio da i dalje živim u klupskom hotelu".

Dogovor kuću gradi?Ali, da se vratimo na teren.
"Smatrao sam da će za mene doći bolji dani kada dobijem  priliku da igram. Makar i na kašičicu da bih razuverio pojedince da mogu da budem deo ekipe. Nisam, ipak, ušao ni minut i izgleda da sam olako precrtan... Nije nikakav problem bio da mi se ranije kaže da se na mene ne računa i da raskinemo ugovoro. A ne da dan pre isteka prelaznog roka budem na ulici.. Tražio sam da rastanak bude korektan, da nekom drugom strancu ili domaćem igraču oslobodim mesto ili da se sve premosti odlaskom na godinu dana u OFK Beograd".

Novac je, ipak, sprečio dogovor.
"Predložio sam da mi se isplati prva od tri potpisane godine, pošto je bilo jasno da bih ostao bez kluba do decembra ili januara", ističe Roberts Omega, kojem je Zvezda kasnije ponudila 12.000 evra za rastanak saradnje što je ovaj odbio.

Postavlja se pitanje: Zašto ga je uprava Zvezde uopšte dovodila? I kad smo već kod (ne)brige o igračima zašto nisu pronađeni klubovi u kojima bi oni iz drugog plana mogli da se kale, a ne da treniraju sami, odvojeno od ekipe sa Ivicom Momčilovićem. Kao što sada rade Nikola Đorđević, Ljubo Nenadić, Petar Đuričković...

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaRoberts OmegaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara