""
""

Opet mu je svet pod nogama - Murinjo u Junajtedu do 2020!

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.18. | 18:26

Nekoliko dana pošto je doveo Aleksisa Sančeza, Portugalac uspeo i sebi da obezbedi novi ugovor na Old Trafordu

Mančester Junajted veruje Žozeu Murinju. Portugalski stručnjak potpisao je novi ugovor sa Crvenim đavolima do leta 2020. godine i tako zacementirao svoju poziciju iako u Premijer ligi njegova ekipa za vodećim gradskim rivalom Sitijem zaostaje 12 bodova.

Izabrane vesti

Pored toga u novom ugovoru postoji i klauzula da se u leto 2020. godine saradnja produži za još jednu sezonu. Tako je Portugalac u veoma kratkom vremenskom razmaku dobio bombu prelaznog roka, Aleksisa Sančeza i novi unosni ugovor na Old Trafordu.

Murinjo je prošlog leta stigao u Junajted, a u prvoj sezoni je sa slavnim klubom osvojio tri trofeja - Ligu Evrope, Liga kup i Komjuniti Šild.
“Počastvovan sam i ponosan što sam trener Mančester Junajteda. Hvala vlasnicima i Edu Vudvordu što su prepoznali moj rad i posvećenost. Verujem da sam ja pravi trener za ovaj klub u periodu koji dolazi. Postavili smo visoke standarde - tri trofeja u sezoni, ali to se očekuje od mojih timova. Stvaramo uslove za svetlu budućnost Junajteda”, rekao je Murinjo za klupski sajt.

Prema odredbama starog ugovora Portugalac je u Junajtedu imao godišnju platu od 17.000.000 evra. Prošle jeseni engleski mediji pisali su da Portugalac zahteva povećanje plate, a sada nisu objavljeni finansijski detalji nove saradnje. Ipak, za očekivati je da je uprava ispunila i taj Murinjov zahtev.

Potpisujući novi ugovor trener Junajteda zahvalio se igračima i navijačima na podršci i srdačnom prijemu jer se na Old Trafordu, kako kaže, oseća kao kod kuće.

Izvršni potpredsednik Mančester Junajteda Ed Vudvord dodao je da je Murinjo već sada napravio odlične rezultate i dodao da se nada da će biti još uspešniji u budućnosti.

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

Ed VudvordPremijer ligaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara