"Dve legende, dve ikone: Batistuta i Toti"
"Dve legende, dve ikone: Batistuta i Toti"

Osećao sam se užasno kad sam napustio Fjorentinu! Takvu ljubav teško je opisati

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.10.16. | 19:09

Batigol otvorio dušu

Dve legende, dve ikone: Batistuta i Toti

Stigao je u Firencu leta 1991. godine s oreolom najboljeg strelca Argentine i titulom šampiona zemlje, dočekan kao veliko pojačanje, a sve ostalo je istorija. Gabrijel Omar Batistuta postao je živa ikona Fjorentine i ličnost koju će kasnije navijači Viole podići u zvezde. Potpuno zasluženo. Na 332 zvanične utakmice tresao je mreže 207 puta i tako zavredneo status jedne od najvećih klupskih legendi.

Izabrane vesti

Devet godina trajala je veza između Viole i Batigola, ali je potpuni finansijski sunovrat kluba i propast u četvrtu ligu doveo do raskida i prodaje Romi. Argentinski golgeter uspeo je kasnije da u Romi i Interu napravi veliku karijeru uprkos teškim povredama koje su ga pratile, ali kako je i sam priznao, najviše žali za danima iz Fjorentine.

Čovek koji je s Ljubičastima osvojio Kup Italije i Superkup, te postao i najbolji strelac u klupskoj istoriji otkrio je detalje koji su dosad bili malo poznati.
„Osećao sam se užasno kada sam napustio Fjorentinu i otišao u Romu, bio sam mnogo tužan. Bilo mi je teško jer sam osećao da nisam ispunio očekivanja svih Florentinista“, iskreno će Batigol.

Koliku je povezanost zaista osećao s klubom i gradom Firencom, otkrio je već u sledećoj rečenici.
„Firencu sam oduvek smatrao svojom devojkom. Takvu ljubav prema gradu i klubu nemoguće je opisati“, jasan je Batistuta, u čiju čast je organizovana svečanost na kojoj je stekao zvanje počasnog građanina Firence.

Ovakvu odluku objasnio je i gradonačelnik prestonice regije Toskane, Dario Nardela.
„Osim toga što je bio veliki šampion Batistuta je oduvek pokazivao veliku ljubav prema gradu i klubu. Troje od četvoro njegove dece rođeno je u Firenci, a gradu se uvek rado vraća iako živi u Argentini koja je jako daleko. On nije zaboravio nas, a ni mi njega“, rekao je Nardela

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaFjorentinaGabrijel BatistutaItalijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara