"Bebetovo slavlje u Dalasu"
"Bebetovo slavlje u Dalasu"

Osetićete se starim ako se sećate - dete koje je Bebeto ljuljao 1994. od danas košta 60.000.000 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.17. | 23:56

Mateus Oliveira novi je igrač Sportinga

Bebetovo slavlje u DalasuKultna je to scena. Mundijal 1994. godine, četvrtfinalni meč u Dalasu igraju Brazil i Holandija, Bebeto daje gol za 2:0 i sa Romariom i Maizinjom slavi tako što u naručju “ljulja“ novorođeno dete. E pa, ta beba od večeras košta 60.000.000 evra, pošto je Mateus Oliveira upravo postao igrač Sportinga iz Lisabona.

Ofanzivni vezni je stigao iz Estorila kome je na ime obeštećenja pripalo svega 1.000.000 evra što dovoljno govori o tome koliko je prepumpana otkupna klauzu. Navikli smo na to od portugalskih klubova.

Izabrane vesti

Međutim, nije to ni najbitnije u ovoj vesti. Bitno je da ćemo Oliveiru u naredne četiri godine gledati na stadionu “Žoze Alvalade“. Nadamo se samo da je nasledio očev talenat. Trebalo bi da jeste. Kada je kao 10-godišnjak išao na probu u Flamengo prošao je iako niko nije znao ko je, pošto Bebeto nije želeo nikakvu protekciju za sina. A i Sporting ga valjda ne bi tek tako kupio? Na kraju krajeva, igrao mu je tu ispred nosa.

Inače, ranije se, još dok je Mateus Oliveira igrao za Flamengo, pisalo i o ponudama iz Juventusa i madridskog Reala, ali moguće je da je to ipak bio marketinški trik pomenutih klubova. Jer sa takvim pedigreom još od prvih dana na ovom svetu - Oliveira zaista jeste zanimljiv lik. Uostalom, ime je dobio po Lotaru Mateusu. Nema kraja zanimljivostima.

(FOTO: Action Images)


tagovi

BebetoEstorilEvropaPortugalSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara