"Viktor Troicki"
"Viktor Troicki"

Ostao je još samo Novak: Japanski nindža nečujno pored Troickog u Majamiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.03.15. | 18:10

Nišikori vrlo siguran protiv srpskog tenisera

Viktor TroickiŠteta! Srbiji je ostao samo još jedan predstavnik u singl kategoriji na Mastersu u Majamiju. Još od momenta kada se znalo da Viktor Troicki neće moći da zaobiđe Keja Nišikorija u žrebu na Floridi, bilo je jasno koliko će biti teško, iako je naš teniser slavio nad japanskim jedini put kada su se sastali na tvrdoj podlozi. Doduše, to je bilo pre skoro pet godina, rezultat je bio 2:0, a ovoga puta je bilo totalno obrnuto. Tim istim rezultatom (6:2, 6:2) je slavio prošlogodišnji Đokovićev dželat sa prethodnog US opena. Japanac je iskoristio prvu meč loptu.

Već u prvom gemu Kej je napravio brejk, ali je Troicki odmah uzvratio istom merom. Međutim, posle toga naš igrač nije mogao više nijednom da protivniku oduzme servis, dok je tokom prvog seta koji je trajao samo pola sata, Nišikoriju to uspelo u dva navrata.

Izabrane vesti

U drugom setu je opet Kej imao primat na terenu, Viktor nije uspeo da uzme nijedan brejk, dok je Japanac uzeo dva, što mu je bilo dovoljno za pobedu od 6:2 nad povratnikom u vrh svetskog tenisa.

Ipak, kako bi se vratio u sam vrh, moraće još malo da poradi na igri, a posebno na reakcijama kada primi važne poene, jer je u nekim momentima delovao vidno iznervirano, u drugim malo dekoncentrisano.

Ceo meč je trajao jedva sat vremena, što je premali otpor jednom od najboljih tenisera današnjice, koji je tokom ovog meča demonstrirao zašto ga mnogi smatraju novim Novakom Đokovićem,  koji svoj meč igra večeras od 21.30 sa Stivom Darsijem iz Belgije.

(FOTO: Action images)


tagovi

Viktor TroickiSrbijaMajami mastersKej NišikoriJapanatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara