""
""

Otpala i druga opcija za štopera: Partizan počinje sezonu sa tandemom Ostojić-Ćirković?

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.17. | 09:22

Obe želje rukovodstva crno-belih završavaju poslove u Turskoj...

Partizan još nije doveo pojačanje, a kad će - ne zna se.

Ono što se zna jeste da štoper crno-belih u novoj sezoni neće biti ni Marko Simić, ni Milan Mitrović, koji su se poslednjih dana pominjali kao najozbiljnija rešenja da popune prazninu nastalu odlaskom Nikole Milenkovića u Fjorentinu.

Izabrane vesti

Mada se isprava činilo da je klub iz Humske 1 na dobrom putu da angažuje doskorašnjeg prvotimca Rostova, a onda da mu je prioritet fudbaler Mersina, od toga, sva je prilika, neće biti ništa. Do čelnika Partizana stigla je informacija da je Simić pred potpisom za jedan turski klub, a da u istoj zemlji ostaje i Mitrović, iako je Mersin ispao u tamošnju Treću ligu.

MOZZART SPECIJAL: Srpski klubovi u evropskim kvalifikacijama

Obojica su figurirali kao opcije za ekipu Miroslava Đukića, ali će prema najnovijem razvoju događaja povratnik na klupu crno-belih morati da pronalazi nova rešenja. Možda i iz sopstvenih redova. Jer, još na prvom treningu ovog leta, Đukić je izjavio da ima maksimalno poverenje u Lazara Ćirkovića i da želi da ga vrati u „fudbalski život“, imajući u vidu da je 25-godišnji defanzivac odigrao samo jedan takmičarski meč (protiv Radničkog iz Niša) u poslednjih godinu i po dana.
Imamo i malog Lazara Ćirkovića. On je stabilan igrač i može mnogo da nam pomogne. Moj prvi cilj biće da njega vratim i osposobim za igru, a posle toga ćemo možda da dovedemo nekog drugog“, rekao je Miroslav Đukić pre šest dana.

Partizanovi fudbaleri trenutno se nalaze na Zlatiboru, gde će sačekati vesti iz Niona, sa žreba kvalifikacija za Ligu šampiona. Ime rivala u drugoj eliminacionoj rundi dobiće u ponedeljak u podne i s obzirom da su u povlašćenom položaju na početku takmičenja možda je to jedan od razloga što crno-beli ne žure sa izborom novog štopera. Veruju da i sa postojećim kadrom, odnosno tandemom Lazar Ćirković - Bojan Ostojić mogu u narednu fazu.

Pogotovo što vreme curi i s obzirom da su mečevi drugog kvalifikacionog kola na propgramu 11. i 12. jula, a da je  štopersko mesto osetljivo i nateže za uigravanje, sve je više pristalica ideje da upravo Ćirković počne sezonu, a da se u skladu sa pomeranjima na tržištu i zavisno od snage narednioh rivala reaguje u prelaznom roku.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanMiroslav ĐukićMilan MitrovićMarko SimićLazar Ćirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara