""
""

Ovaj dečko predstavljaće Srbiju u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.10.13. | 21:20

Beograđanin Nikola Jakimovski nosiće zvaničnu Adidas loptu na utakmici Bajern – Plzenj, 23. oktobra

Osim Milorada Mažića i njegovog sudijskog tima iz Srbije stiže još jedan predstavnik u Ligi šampiona ove jeseni. Reč je o Beograđaninu Nikoli Jakimovskom, koji će 23. oktobra na Alijanc areni poneti zvaničnu Adidas loptu za odigravanje meča trećeg kola eminentnog takmičenja Bajern - Plzenj.

Privilegiju da bude deo spektakla dečko rođen 1999. godine stekao je pobedom na takmičenju u žongliranju za decu uzrasta od deset do 14 godina, u organizaciji Adidasa i kompanije Đak sport. Kao nagradu je dobio put u Minhen, ulaznice za meč između šampiona Evrope i prvaka Češke i priliku da na teren izađe zajedno sa nekim od najpoznatijih fudbalera sveta, poput Robena, Riberija, Milera, Švajnštajgera...

Izabrane vesti

Takmičenje u žongliranju prisustvom su uveličali igrači Partizana Andrija Živković i Nemanja Petrović, koji su Jakimovskom predali nagrade Adidasa i Đak sporta.

U kviz takmičenju za dečake starije od 14 godina, na kome je trebalo pokazati znanje iz istorije fudbala, pobedio je Đorđe Cvjetičanin iz Pačira. Nagrađen je vaučerom u vrednosti od 500 evra, za kupovinu sportske opreme u Đak sportu.

Nemačka kompanija Adidas od 1970. neguje bogatu tradiciju izrade lopti za neke od najznačajnijh takmičenja u organizaciji UEFA i FIFA, a lopta za ovogodišnju Ligu šampiona je 12. takve vrste.

 


tagovi

adidasAndrija ŽivkovićLiga šampionaNemanja PetrovićSrbijazvanicna lopta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara