"Jepes, Almeida, Lugano, Valdes, Žigic"
"Jepes, Almeida, Lugano, Valdes, Žigic"

Ovi igrači i dalje mogu da potpišu za bilo koji klub i koštaju NULA evra…

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.09.14. | 20:52

Na listi slobodnih fudbalera koji su bez kluba ima više nego primamljivih imena

Jepes, Almeida, Lugano, Valdes, Žigic

Prelazni rok je završen u ozbiljnim fudbalskim zemljama, a pijaca je okončana čak i u onim manje atraktivnim sredinama. Međutim, šansa za dovođenje pojačanja i dalje postaji. Početkom septembra je uvek atraktivna ponuda slobodnih igrača koji su bez kluba i za kojih pravila o zatvaranju pijace na važe.

Izabrane vesti

Fudbaleri kojima su istekli ugovori sada su više nego atraktivna ciljna grupa za klubove kojima su se u finišu prelaznog roka izjalovili transfer planovi. Među nezaposlenima ima zaista više nego pristojnih igrača. Zainteresovani klub ne mora za njih da plaća obeštećenja, ali naravno mora da se dogovori o zaradi pomenutih fudbalera. Neki od njih i dalje drže cenu, neki mogu da se angažuju za sitne pare.

Pokušali smo da sastavimo idealan tim igrača bez ugovora za koje se očekuje da uskoro pronađu angažman.

Ovo je naš izbor…

Što se golmanske pozicije tiče, bez sumnje je najatraktivniji Viktor Valdes. Bivši golman Barselone je bez kluba od kada mu je istekao ugovor sa Barselonom, a ovog leta je bio u pregovorima i sa Liverpulom. I dalje može da potpiše za Redse, ali je pitanje da li će oni prihvatiti da mu plaćaju oko četiri miliona evra po sezoni, kao i da li on želi da bude rezerva Minjoleu. Pored Valdesa, slobodni su i bivši golman Mančester Junajteda, Tomaš Kuščak, ali i donedavni Milanov čuvar mreže Marko Amelija.

Od slobodnih igrača se može sastaviti i dobra defanzivna linija. Za štoperske pozicije nemamo dilemu. Iako u poznim godinama Južnomaerikanci Dijego Lugano i Mario Jepes bi bili idealni komandanti odbrane u mnogim klubovima. Pogotovo što je iza Jepesa sjajan Mundijal na kojem je ostavio fantastičan utisak. Kao njihove alternative, tu su: Oguči Onjevu, Modibo Dijakite ili Džozef Jobo.

Za poziciju desnog beka se izdvaja ime francuskog veterana Antoana Revejea koji je završio sa Napolijem i sada se za njega interesuju italijanski drugoligaši. Za levu aut liniju je još jača konkurencija, a tu su naš Aleksandar Luković, zatim bivši Juventusov igrač i nekadašnji švajcarski reprezentativac Reto Cigler, ali i nekadašnji fudbaler Liverpula, Andrea Dosena.

I u veznom redu ima zanimljivih igrača. Prvo moramo da pomenemo Kristijana Bolanjosa. On je primer da je Mundijal nekome majka, a nekom maćeha. Hames Rodrigez je Mundijalu duplirao cenu, anonimni Ener Valensija je zahvaljujući Mundijalu otišao u Vest Hem u transferu teškom 15 miliona evra, a Bolanjos nije uspeo da naplati sjajna izdanja u Brazilu. Kostarikanac je blistao u partijama Tikosa, bio jedan od njihovih najboljih igrača, a i pored činjenice da mu je istekao ugovor sa Kopenhagenom, još nema klub. Ko njega dovede, neće se prevariti… Tu su još i grčki veteran Jorgos Karagunis koji pregovora sa kiparskim Apoelom, koji je nedavno na isti način doveo Jona Arnea Risea. Vezni red bi kompletirali sa Floranom Maludom koji je najuren iz Trabzona.

Rezerve za sredinu terena su Alu Dijara koji je napustio Vest Hem, zatim prekaljeni Masimo Ambrozini, bivši belgijski reprezentativac Gabi Mudingaji, ali i Sotiris Ninis koji je pre samo par godina važio za najvećeg talenta grčkog fudbala…

U napadu je najveće ime Ugo Almeida kojem je istekao ugovora sa Bešiktašem, pregovarao je sa Lilom, ali je imao visoke finansijske zahteve, pa su Francuzi odustali. Tu je i brazilski golgeter Žonas koji je raskinuo ugovor sa Valensijom, a trenutno je najbliži selidbi u Benfiku. I naravno: Nikola Žigić!

Kao njihove alternative bi izdvojili veterana Milana Baroša, brazilskog napadača Nilmara koji se pominjao kao potencijalno pojačanje Juventusa i Rome, a tu je i Švajcarac nigerijskog porekla Inosent Emeghara koji je beležio dobre partije u Švajcarskoj i Seriji A.

Ponuda je široka, na klubovima je da proberu. A, ko zna možda Dragan Đurić ili Zvezdan Terzić bace pogled preko granice i obraduju navijače nekim neočekivanim poklonom. Ili da Jagodina pridoda Frediju Aduu još neko poznato fudbalsko ime?

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandar LukovićAtalantaBesiktasČempionšipFK Crvena zvezdaDijego LuganoEngleskaEntoni RevejeEvropaFloran MaludaFrancuskaFulamGabi MudingajGrčkaItalijaJorgos KaragunisKristijan BolanjosLiga 1Mario JepesMasimo AmbroziniNapoliNikole ŽigićNilmarFK PartizanPortugalPremijer ligaPrimeraRusijaSampdorijaSerija AŠpanijaSrbijaSuper ligSuperligaTrabzonTurskaUgo AlmeidaValensijaViktor ValdesŽonas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara