Olivije Dešaht
Olivije Dešaht

Palac gore za Anderlehtove navijače, palac dole za ekipu

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.11.18. | 16:27

Dešaht odneo dva boda iz Brisela, domaća publika mu aplaudirala

Ima i ta deoba bodova, navikli su u Belgiji da se tu svašta može promeniti, ali izgleda da su se i Anderlehtovi navijači pomirili sa konstatacijom da njihov tim ove sezone nema kvalitet za titulu. Jer da ima ne bi sebi dozvolio da u 13. kolu prvenstva Belgije na domaćem terenu prepusti dva boda fenjerašu Lokerenu. A desilo se baš to i to nakon što je jedini gol za goste postigao Olivije Dešaht, defanzivac koji je ovog leta stigao u Lokeren posle punih 17 sezona u Anderlehtu – 1:1.

Iskusni Dešaht, već mu je 37 godina, najbolje se snašao posle kornera sa leve strane i glavom zakucao loptu na drugu stativu. I umesto salva zvižduka sa tribina Kostant Vanden Stok stadiona aplauzi i ovacije. Nisu mu navijači zaboravili više od 600 utakmica u Anderlehtovom dresu, sedam titula u prvenstvu, jednu u Kupu, šest u Superkupu.

Izabrane vesti

Svesni su oni da je Dešaht igrač kakav mi danas nedostaje. Čast izuzecima, ali nije slučajno što najtrofejniji klub Belgije već zaostaje celih devet bodova za vodećim Genkom, dok mu je Klub Briž na šest razlike. Čak je i Antverpen ispred Anderlehta.

Ko zna ko bi sve još bio da tu nije Landri Dimata. Mladi belgijski reprezentativac poreklom iz Konga, koji u Anderlehtu igra na pozajmici iz Volfzburga, ponovo je bio junak tima. Ari Frejr Skulason je zakasnio da pokrije Aleksisa Selmekersa, ovaj je centrirao pravo na peterac, a Dimata je bio na pravom mestu i postigao deveti gol u sezoni, četvrti u poslednje dve utakmice koje je igrao.

On nije sporan, ali utisak je da je nova uprava vukla previše nagle poteze kada je želela da podmladi ekipu i spremi je za milionske prodaje igrača. Monako im je uzor, možda će i uspeti da mu se približe u nekoj budućnosti, ali dok se to ne desi jasno je da će rezultati trpeti. I ne može se na titulu sa klincima. Za razliku od Dešahta, njih je publika po završetku meča častila zvižducima.

BELGIJA 1 - 13. KOLO:

Utorak:

Šarlroa - Sent Trojden 1:0 (0:0)
/Benvante 66/

Muskron - Gent 3:1 (2:0)
/Amalah 16, Van Durmen 45, Pierot 76 - Čakavetadze 89/

Klub Briž - Ostende 4:0 (3:0)
/Šrijvers 16 i 70, Vanaken 21, Vesli 70/

Sreda:

Antverpen - Genk 2:4 (2:0)
/Bolingi 23, Jiklerod 45+1 - Malinovski 56pen, 60pen, Samata 76, 90/

Kortrajk - Vasland Beveren 2:2 (2:0)
/Lepont 18, Stojanović 26/

Eupen - Serkl Briž 2:0 (0:0)
/Garsija 90+2, Ueda 90+4ag/

Četvrtak:

Anderleht – Lokeren 1:1 (0:0)
/Dimata 59 – Dešaht 53/

18.00: (3,60) Zulte Varegem (3,60) Standard (2,00)

* Kvote su podložne promenama 

(FOTO: Reuters)


tagovi

Landri Dimata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara