"Aleksander Isak"
"Aleksander Isak"

Pametniji je od Edegarda? Isak odbio Real zbog Borusije

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.01.17. | 10:50

Jedan od najtalentovanijih igrača sveta svestan da će šansu pre dočekati u Dortmundu nego u Madridu

Aleksander IsakGranica je sve niža, pa više nije nimalo neuobičajeno da se milionske sume izdvajaju za tinejdžere koji su projektovani u velike zvezde, iako trenutno ne mogu ni da primirišu prvim timovima najjačih klubova na svetu. Zov velikana većini je previše sladak da bi odbili, mnogi su se baš tako i izgubili, pa je Aleksander Isak, odlučan u nameri da mu se ne ponovi sudbina Martina Edegarda, odbio ponudu da se već ovog leta preseli u tabor Reala.

Istina, rano je reći da je Edegardu propala karijera - njemu je na kraju krajeva tek 18 godina - ali za dve godine u Kraljevskom klubu samo jedna ligaška utakmica za prvi tim i mnoštvo u rezervnom. Seniorsko iskustvo mnogo bi brže nakupio na nekom drugom mestu.

Izabrane vesti

Isak je izgleda izabrao drugačiji put i Realu rekao ne, iako je njegov AIK prihvatio ponudu Madriđana od navodno 10.000.000 evra. Sve je bilo utanačeno, ali je 17-godišnji napadač u razgovoru sa porodicom i savetnicima - a o njegovoj karijeri brinu braća Lemić - procenio da je mudrije da Real stavi na čekanje i za sledeći korak u karijeri izabere klub poznat po forsiranju mladih.

Otud u priči - Borusija Dortmund, koja poslednjih godina kao na traci lansira supertalentovane fudbalere u orbitu. Švedski Aftonbladet iz izvora blistki AIK-u saznaje da se Isak opredelio baš za klub sa Vestfalena. AIK mu neće praviti problem, jer će svakako dobiti barem 9.000.000 evra čime će 17-godišnji napadač postati najskuplji igrač u istoriji švedskog klupskog fudbačae, jer će nadmašiti rekord Zlatana Ibrahimovića iz 2001. godine kada je iz Malmea otišao u Ajaks.


tagovi

AIKBorusija DortmundEvropaNemackaPrimeraReal MadridŠpanijaŠvedska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara