""
""

Partizan preživeo jutarnju nesvesticu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.12.16. | 14:23

Serijom 14:0 na kraju treće četvrtine crno-beli prelomili meč protiv Mornara – 90:85

Partizan je preživeo jutarnju nesvesticu i mamurluk izazvan evropskim sjajem protiv Bešiktaša! Grobari će brzo zaboraviti mučenje u sudaru sa Mornarom, ali pamtiće da je tim Aleksandra Džikića serijom u finišu treće četvrtine stigao do 11 pobede u regionalnom takmičenju – 90:85

Senka velikog jadranskog kiksa bila je dugo prisutna u dvorani Pionir. Partizan nije mogao da se prepozna, a Barani su zahvaljujući osećaju za asistencije Borisa Bakića dugo vodili kolo. Crno-beli su u prvoj četvrtini poveli sa 18:16 i tu-stali. Nije bilo prepoznatljive energije u timu Aleksandra Džikića, nije bilo ni motivacinog pristupa Novice Veličkovića. Mornar je imao odgovor na svaki napad crno-belih i uspevao da održava predenost.

Izabrane vesti

Domaćina su mestimično održavali u životu Vanja Marikonović i Vil Hečer... Ali je u trećoj četvrtini mastermajnd dešavanja u igri crno-belih bio alternativni plejmejker Branislav Ratkovica. On je beležio teške promašaje, vezao dve trojke, grubio i osvajao lopte... Ipak, upravo je Ratkovica inicirao seriju Partizana u finišu treće četvrtine. Sa druge strani Barani su uleteli u crnu rupu iz koje nisu mogli da izađu pet minuta. Toliko nisu postigli koš.

Dakle, Partizan je serijom 11:0 došao do opipljive prednosti (74:67) i ofanzivno totalno prodisao. Tome u prilog i podatak da je tim Aleksandra Džikića u trećoj četvrtini postigao 32 poena.

Iako je Partizan imao prednost nije dugo uspeo da stavi tačku na meč. Nepreciznost u napadu kompenzovao je Birčević ofanzivnim skokom (skupio ih pet). Mornar se najviše oslanjao na dalekometnu paljbu Tatuma koji je postigao četiri trojke. Njegov sjaj topio je Vil Hečer koji je bio predvodnik Partizanovih vojnika spremnih da odluče meč dalekometnim hicima. Domaćin je u jednom trenutku van linije 6,75 šutirao „jače“ od 50 posto (12/23).

 

PARTIZAN – MORNAR 90:85 (18:22, 21:22, 32:21, 19:20)

Dvorana: Pionir

Gledalaca:4000

PARTIZAN: Robinson 5, Ratkovica 13, Vrabac 2, Marinković 14, Birčević 16, Andrić 3, Hečer 17, Pot 7, Karahodžić 4, Luković 9.

MORNAR: Džons 8, Radunović 7, Vujošević 8, Calić 2, Mijović 6, Tatum 20, Elies 10, Pavić 13, Voler 6, Bakić 5.

(Foto Star Sport)


tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligaEvropaCrna GoraBranislav RatkovicaAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara