""
""

Partizanova osveta Zvezdi: Glišić odigrao simultanku, crno-beli juniori pobedili najvećeg rivala

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.03.16. | 20:30

Posle nedavnog ubedljivog poraza od Crvene zvezde na kvalifikacionom turniru za fajnal-for Evrolige, Partizan uzvratio udarac u domaćem prvenstvu

Iako nije tako delovalo pre nekih petanestak dana, Partizan ipak ima svetlu košarkašku budućnost. Nešto više od dve nedelje posle debakla protiv večitog rivala na kvalifikacionom turniru za fajnal-for Evrolige, crno-beli juniori su uzvratili udarac crveno-belima. U meču juniorske lige Srbije, Partizan je u na parketu u Basket sitiju kao gost savladao Zvezdu 74:64, po četvrtinama 19:14, 20:19, 20:17, 15:14.

Izabrane vesti

Izabranici Bojana Salatića su očigledno izvukli neke pouke i naučili neke lekcije pošto su savladali objektivno jačeg rivala i sada sa njim dele prvu poziciju na tabeli sa 18 bodova, ali imaju prednost zbog boljeg međusobnog skora.

Simultanku u crno-belom dresu je danas odigrao Miloš Glišić, ali se mora istaći da je Crvena zvezda bila oslabljena neigranjem ubedljivo najboljeg igrača Boriše Simanića koji je nedavno blistao na kvalifikacionom turniru u Železniku kada je Crvena zvezda savladala večitog rivala u polufinalu 107:69. Kao i Alekse Radanova koji je u tom meču bio najefikasniji.

Partizan je vodio od početka meča i brzo se odlepio na desetak poena prednosti, da bi crveno-beli uspeli da nadoknade zaostatak i izjednače na početku treće četvrtine. Ipak, Salatićev tim je uspeo da ostane pribran i opet napravi rezultatski suficit koji nije ispuštao do kraja meča.

Pomenuti Glišić je blistao i meč završio sa 26 poena još jednom dokazavši da je najveći potencijal na kojeg Partizan može da računa u budućnosti. Ispratio ga je Jovanović sa 20 poena. Na drugoj strani, u odsustvu Boriše Simanića i Alekse Radanova, crveno-bele su kao najefikasniji predvodili Momirov sa 15 i Uskoković sa 13 poena. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK PartizanMiloš GlišićJadranska ligaFK Crvena zvezdaBoriša SimanićBojan Salatić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara