""
""

Pazi, bomba! Nikad ne otpisuj Vilu... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.18. | 22:47

Lekcija koju će dobro upamtiti fudbaleri Šefild Junajteda...

Deset dana odmora usled neigranja u FA kupu, odlična forma, probuđeni Skot Hogan, umoran protivnik... Činilo se da ništa od ovoga neće pomoći Aston Vili na gostovanju Šefild Junajtedu u derbiju 29. kola Čempionšipa. Naravno, uoči meča mirisalo je na dvojku jer je Vila delovala nezaustavljivo, a činilo se da su Oštrice uspele da otupe napade gostiju i sačuvaju svoj gol. 

Izabrane vesti

Upravo tako, činilo se...

Ali tako je to kada se prerano opustite i unapred upišete bod(ove). Vila se nije predavala do samog kraja i naposletku uspela da trijumfuje zahvaljujući pogotku Roberta Snodgrasa u 90. minutu - 1:0! I to kakvom! Sjajni ofanzivac je tako nastavio sa odličnim partijama, a koliko je koristan svom timu najbolje svedoči statistika - Snodgras je postigao gol ili asistirao na pet proteklih prvenstvenih mečeva, a direktno učestvovao u čak šest pogodaka (četiri gola i dve asistencije.) Ruku na srce, Šefild je pretio, pokazao zube Lavovima, ali kada niko nije očekivao, stigla je kazna gostiju koji su tako došli do pete uzastopne pobede u Čempionšipu. 

 

Bez golova su završeni mečevi Hal - Lids, Midlzbro - Šefild Venzdej i Milvol - Derbi, dok je Birmingem ubedljivo trijumfovao nad Sanderlendom - 3:1. Dejvid Dejvis i talentovani Žeremi Boga su na proigravanja Žaka Magome već u prvom poluvremenu zapečatili sudbinu gostiju, s obzirom na to da su na odmor otišli sa prednošću od 2:0. U nastavku se u strelce upisao i Sem Galager, a Crne mačke su preko Brajana Ovijeda u 83. minutu uspele da dođu samo do počasnog pogotka.

Istim rezultatom je Reding tukao Barton u gostima. Posebno je bio raspoložen Islanđanin Jon Dadi Bodvarson koji je dvaput tresao mrežu domaćih. Preston je ostvario važnu pobedu u gostima savladavši Notingem Forest - 3:0.

ČEMPIONŠIP - 29. KOLO

Subota

Barnsli - Fulam 1:3 (1:0)
/Lindzi 30 - R. Sesenjon 49, 90+4, Mekdonald 90+1/

Brentford - Norič 0:1 (0:1)
/Medison 5/

Bristol Siti - KPR 2:0 (1:0)
/Dijedu 45+1, Brajan 66/

Ipsvič - Vulverhempton 0:1 (0:1)
/Kavaleiro 15/

Utorak

Birmingem - Sanderlend 3:1 (2:0)
/Dejvis 28, Boga 44, Galager 54 - Ovijedo 83/

Barton - Reding 1:3 (0:1)
/Akins 51pen - Bodvarson 20, 68, Ganter 57/

Hal - Lids 0:0

Midlzbro - Šefild Venzdej 0:0

Milvol - Derbi 0:0

Notingem Forest - Preston 0:3 (0:1)
/Bodin 35, Barkhojzen 60, Džonson 83pen/

Šefild Junajted - Aston Vila 0:1 (0:0)
/Snodgras 90/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aston VilaČempionšipEngleskaEvropaHal sitiŠefild junajtedsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara