Peđa Stojaković rame uz rame s Divcem!

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.05.18. | 21:31

Legendarni srpski as dobio unapređenje

Srpski košarkaški majstor Peđa Stojaković od danas će imati ulogu prvog pomoćnika Generalnog menadžera Vlada Divca!

Stojaković je do danas obavljao funkciju potpredsednika zaduženog za razvoj i odnos s igračima, ali je sada napravio veliki korak napred, javlja novinar ESPN Mark Spirs.

Izabrane vesti

Legendarni šuter i jedan od najboljih u istoriji NBA lige biće zadužen za razvoj igrača, da nagleda igrače u Sakramentovoj filijali Stokton Kingsima, ali i u proceni talenta mladih igrača.
„Presrećan sam što mogu da objavim da je Peđa dobio novu ulogu u klubu. Njegovo igračko iskustvo i ono što je dosad uradio kao košarkaški radnik, uz sposobnost da razvija potencijal igrača i unapredi ih biće od velikog značaja za Kingse“, poručio je Vlade Divac.

Peđa Stojaković je prvih osam godina NBA karijere proveo u Sakramento Kingsima, u vreme najboljih rezultata franšize iz Kalifornije. Zajedno sa Divcem, Krisom Veberom, Majkom Bibijem, Dagom Kristijem i ostalim članovima legendarne generacije bio je nadomak osvajanja šampionskog prstena i važili su za jednu od najvoljenijih ekipa u istoriji NBA. Kao igrač osvojio je titulu 2011. sa Dalasom, tri puta bio je Ol star igrač kao član Kingsa (2002-2004), dva puta prvak u šutiranju trojki (2002, 2003), kao i najbolji trojkaš lige (2004).

Njegov dres sa brojem 16 povučen je iz upotrebe 2014. godine.

Foto: MN Press


tagovi

Peđa StojakovićSakramento Kings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara