""
""

Penal, autogol – Zvezdina pobeda! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.12.16. | 17:50

Crveno-beli tek u finišu slomili otpor Radnika - 2:1

Zvezda je ponovo profitirala pod skutima sreće. Kao u Gornjem Milanovcu. Tada je junak bio mladi Luka Adžić, a sada igrači srpskog šampiona mogu da zahvale rezervisti domaćina Zlatanoviću, koji je u 86. minutu zakucao loptu u sopstvenu mrežu i režirao ishod meča!

Izabrane vesti

Siže staje u nekoliko reči: penal, autogol – Zvezdina pobeda. Ostalo skoro da nije važno, iako će trijumf na jugu Srbije (2:1) imati lekovito dejstvo za fudbalere i upravu Crvene zvezde. Da je došao viđen remi, vrela zima u Ljutice Bogdana bi bila još vrelija. Srpski šampion je bio izranjavan kadrovskim problemima, ali je pored brojnih anomalija na teškom terenu imao jakog aduta u Geloru Kangi. Gabonac je bio arhitekta svega pozitivnog u igri Crvene zvezde.

Ponovo se Milorad Kosanović pokazao kao stručnjak koji zna da smućka odgovarajući koktel za Crvenu zvezdu. Istina, nije Radnik bio ubedljiv kao Borac pod Kosanovim vođstvom, ali je bio hrabar da bude konkurentan...  Ali nije bio miljenik sreće kao papirnati favorit.

Kao gomila Bambija na ledu! Tako su se osećali fudbaleri Radnika i Crvene zvezde na zaleđenom terenu u Surdulici. Dva gola, mnogo pogrešnih pasova i dezorijentisanih pojedinaca i jedna sporna sudijska odluka. To je bio sadržaj prvih 45 minuta.

Dobijao je šansu tokom prolećne sezone mladi štoper Miloš Stojanović, bio na pozajmici u Bežaniji, ali izgleda da još nije prošao proces sazrevanja. Igrao se deseti minuta kada je snažni napadač Radnika Nikolić sklonio loptu ispred Stojanovića, dobio prostor i rutinski savladao Nemanju Supića. Šokantan početak pokidao je na froncle ionako pokidanu igru Crvene zvezde u poslednjih mesec dana... Dakle, Stojanović na mestu štopera, Le Talek ponovo u sredini, sistem s jednim napadačem. U najkraćem – obični bućkuriš... Da nije bilo Gelora Kange, teško da bi aktuelni šampion primirisao golu Čančarevića. Gabonac se o svemu pitao u redovima Crvene zvezde, uspeo je da razigra i desnog beka Petkovića, koji je inicirao detalj koji je preokrenuo tok utakmice.

Upravo je Petković centrirao, Plavšić je sklonio loptu ispred Milovanovića, a onda na blagi kontakt pao u Inzagijevom stilu... Dovoljno da Danilo Grujić pokaže na kreč, podigne prašinu, polarizuje mišljenja i ražesti Milorada Kosanovića... Kada se činilo da će kao u prošlogodišnjem u kup okršaju, kada je predvodio čačanski Borac, iskusni stručnjak postaviti taktiku koja će biti nerešiva jednačina za Crvenu zvezdu, situacija je počela da ide na vodenicu gostiju. Penal, koji će biti tema rasprava, realizovao je Anđelković (pomoću stative), a Kosanoviću je sudijska četvorka pokazala put u svlačionicu. Zvezda je u finišu prvog poluvremena imala incijativu, nekoliko udarca s distance, ali tek je početkom drugog predstava u Surdulici mogla da dobije prelaznu ocenu. Na sve se nadovezala još jedna sumnjiva situacija, kada su posle kontakta Nikolića i Petkovića, Surduličani tražili penal. Možda i sa razlogom.

Na drugoj strani videli smo igru koja se vrtela oko Gelora Kange. Gabonac je grizao prevelike zalogaje, često grešio, ali je smrtonosnom loptu pronašo Plavšića, koji iz dva pokušaja nije pogodio mrežu (stativa). Zatim je zicer promašio i Kanga...

Zvezdini napadi su utihnuli, a onda se desio opisani 86. minut. Mogao je i Radnik do gola.

RADNIK - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:1)

/Nikolić 10, Zlatanović 86 - Anđelković 25 pen/

Surdulica

Stadion Radnika

Kapacitet: 3.300

Sudija: Danilo Grujić (Niš)

Žuti kartoni: Đorić, Radović, Milinković (Radnik), Orlandić (Crvena zvezda)

Radnik: Čančarević - Mladenović, Vuković, Milovanović, Pejčić - Đorić, Merdović – Mišan (od 66. Zlatanović), Nikolić, Milinković - Radović.

Crvena zvezda: Supić - Petković, Stojanović, Fibel, Anđelković - Le Talek, Poletanović, Plavšić, Kanga, Srnić (od 80. Ilić) – Orlandić (od 73.Sikimić).

(Foto Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSlavoljub SrnićRadnikPetar OrlandićMarko PetkovićGelor KangaEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara