""
""

Penal drame u Lilu i Lionu, PSŽ preokretom u četvrtfinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.12.14. | 23:45

Bordo ispao posle devet penal serija, Monako slavio na Žerlanu boljim izvođenjem udaraca sa bele tačke. Enjema i Stekelenburg junaci

Ako neko takmičenje ima tradiciju da se u njemu dešavaju čudesni rezultati i da autsajderi mogu da zagrčaju život favoritima, onda je to Liga kup Francuske. Međutim, tradicija u ovoj sezoni nije ispoštovana. U četvrtfinale su plasman obezbedili sve sami favoriti i prvoligaši.

Izabrane vesti

Bastiji i Nantu su se među osam najboljih u Liga kupu Francuske večeras prodružili PSŽ, Sent Etjen, Ren, Gengan, Monako i Lil. Prava drama je viđena u Lilu i Lionu gde su se igrali produžeci.

Lionu je eliminisan od Monaka posle 120 minuta izjednačene borbe i penal lutrije na kraju. Fereira Karasko je doveo Kneževe u vođstvo u produžecima, iako je nekoliko minuta ranije promašio penal, ali je Lakazet uspeo da izjednači i obezbedi penal seriju.

Počelo je sjajno za Lion pošto je Lopeš odbranio prvi penal Tulalana i domaći fudbaleri su bili precizni u prve tri serije. Ipak, Bakari Kone je promašio četvrti penal, a Lopez, Marsijal i Fabinjo su bili precizni na drugoj strani. Umtiti i Silva su pogađali u petoj seriji i onda je usledio odlučujući momenat. Stekelenburg je odbranio penal Feriju, Okampos je pogodio za Monako i odveo Kneževe u četvrtfinale.

Još dramatičnije je bilo u Lilu. Posle 1:1 u regularnom delu meča, nije bilo pogodaka u produžecima, pa je pobednik rešen s bele tačke. Devet penal serija je izvedeno, Enjema je blistao na golu Lila, a čak je i pogodio penal u sedmoj seriji, da bi u Marijano u devetoj poslao loptu preko gola i eliminisao svoj tim iz daljeg takmičenja.

Najveći favorit, Pari Sen Žermen je morao da pravi preokret na gostovanju Ajačiju da bi overio plasman u narednu rundu. Sveci su gubili na poluvremenu, ali je u drugom delu igre Kavani razbio defanzivni bedem domaćih i izjednačio da bi potom Orije i Baebek na najbolji mogući način iskoristili poverenje Blana i overili trijumf francuskog šampiona.

Golom Hamume u 48. minutu, Sent Etjen je kao gost slavio protiv Lorijana, dok je Ren takođe minimalcem slomio otpor Kreteja. Strelac jedinog gola je bio veteran Silvan Arman.

LIGA KUP FRANCUSKE (1/8 finala)

Utorak:
Bastija - Kaen 3:2 (1:1)
/Žile 42, Kone 89, Tembe 102 - Priva 12, Saez 72/

Nant - Mec 4:2 (0:0)
/Visakrondo 71, Gakpe 83 penal, Odel 92, Bangura 118 - Falkon 60, Dukure 62/

Sreda:
Lorijan - Sent Etjen 0:1 (0:0)
/Hamuma 48/

Ren - Kretej 1:0 (0:0)
/Arman 69/

Ajačio - Pari Sen Žermen 1:0 (1:3)
/Kavaji 27 penal - Kavani 55, Orije 80, Baebek 84/

Arl - Gengan 0:2 (0:1)
/Mandan 13, Buve 68/

Lil - Bordo 1:1 (1:1) - penalima 6:5
/Frej 30 - Marijano 16/

Lion - Monako 1:1 (0:0) - penalima 4:5
/Lakazet 106 - Karasko 97/

(FOTO: Action images)


tagovi

AjačioBordoEdinson KavaniEvropaFrancuskaJanik Fereira KaraskoLiga 1Liga kup FrancuskeLilMarten StekelenburgMonakoOlimpik LionPari Sen ŽermenpenaliSent EtjenSerž OrijeVinsent Enjema

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara