""
""

Petak tačno u podne - na koga će Srbija u baražu?

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.10.16. | 19:48

Imamo tri opcije...

Posle dosta muka i strepnje, mlada reprezentacija Srbije večeras je konačno overila mesto u baražu kroz koji će pokušati da obezbedi plasman na završni turnir Evropskog šampionata u Poljskoj 2017! Orlići su savladali Sloveniju sa 3:1, a kako Litvanija ipak nije uspela da napravi čudo i savlada Italiju (0:0), naši momci ostali su drugi. 

Na tabeli drugoplasiranih selekcija Srbija se našla među četiri najbolja tima zajedno sa Španijom, Austrijom i Norveškom, tako da je jedna od te tri reprezentacije zapravo naš potencijalni rival u doigravanju. 

Izabrane vesti

Da podsetimo, Orlići su među četiri mogli i remijem sa Slovencima, ali samo pod uslovom da Norvežni ne dobiju u Kazahstanu. Kako Edegard i društvo nisu kiksnuli ostalo nam je samo da pobedimo mlade Zmajčeke, što smo i učinili, pa su na kraju izvisili Izraelci i Belgijanci. 

Srbija je na kraju sa 17 bodova završila druga na tabeli drugoplasiranih, međutim, to zapravo i nije od nekog značaja, jer u baražu nema povlašćenih ekipa. To znači da naši momci mogu da dobiju bilo koju od tri navedene ekipe. Žreb je zakazan za petak 14. oktobra u sedištvu UEFA u Nionu u podne. Prve utakmice doigravanja na programu su 7. novembra, a revanši 15. istog meseca. 

Podsetimo i to da je plasman na Evropski šampionat mladih za sada obezbedilo devet selekcija. Pored domaćina Poljske tu je osam pobednika grupa (čeka se pobednik grupe tri, gde se za prvo mesto bore Island, Makedonija i Francuska): Češka, Italija, Portugal, Danska, Švedska, Nemačka, Slovačka i Engleska. Recimo i to da će EP u Poljskoj biti prvo na kome će učestvovati 12 reprezentacija. 

(foto: Action Images)


tagovi

žrebSrbijareprezentativni fudbalmlada reprezentacija Srbijebaraž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara