""
""

Petko spreman za akciju, Drulović najavio da neće ništa menjati

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.02.14. | 12:07

Tandem koji je FSS izabrao se nada uspešnoj saradnji i da neće biti pakosti i ljubomore

Mimo svih očekivanja, FSS je juče odlučio da ne imenuje konačno rešenje za mesto selektora reprezentacije Srbije i opredelio se za opciju da Ljubinko Drulović postane v.d. selektor, a Ilija Petković savtenik predsednika za reprezentativna pitanja.

Izabrane vesti

Ono što je sigurno je da će Drulović predvoditi Orlove u prijateljskom meču protiv Irske u Dablinu. Čovek koji je sa omladincima Srbije pokorio Evropu se raduje novom izazovu.
„Čast i zadovoljstvo je što ću biti deo ovog tima. Nema ništa lepše nego biti selektor svoje zemlje. Zahvaljujem se na poverenju predsedniku Karadžiću i Zoranu Lakoviću. Potrudiću se da opravdam to poverenje. Ovo je posle odlaska Siniše Mihajlovića novi početak naše reprezentacije i pobeda u Irskoj bi bila jako bitna da bismo nastavili kontinuitet dobrih igara. Imamo sjajnu grupu igrača, miks mladosti i iskustva u koju ja imam puno poverenje.  Neću ništa skperimentisati i osloniću se na igrače iz poslednjih utakmica. Verujem u te momke, ali verujem i u sebe. Samo me interesuje meč sa Irskom i pobeda u toj utakmici. O svemu ostalom ćemo razgovarati kasnije“, rekao je Drulović za Novosti.

O saradnji sa Petkovićem, v.d. selektora kaže:
Sa Petkom sam uvek imao korektne odnose. Uostalom, dok je on bio selektor ja sam bio standardni reprezentativac i verujem da ćemo i ubuduće imati dobru saradnju.“

Iskusni Petković takođe pun optimizma i entuzijazma kreće u novu epizodu u trenerskoj karijeri.
„Od nedelje krećemo u akciju. Sledi dogovor s Drulovićem i idemo napred. Sačekaćemo da prođe praznik i onda ćemo se dogovarati, da vidimo šta su čije kompetencije i odakle krećemo. Meni sve odgovara. Prihvatio sam se posla i više nema nazad. Ja sam za akciju svake vrste, a imam snage i želje da i u ovom, novom poslu, istrajem. Zna se i red, a prva pitanja na koje ćemo tražiti odgovore su: ko, šta, kako i kad? Bez zajedničkog rada u svim segmentima nema uspeha. Najvažnije je da ne bude zavisti, pakosti i ljubomore, i sve će biti dobro. Ja sam uvek bio i ostajem optimista“, rekao je Petković za Novosti.

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Ilija PetkovićSrbijareprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija SrbijeLjubinko Drulovićfss

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara