"Sonova radost"
"Sonova radost"

Petom i to kroz noge: Sonova majstorija za kraj ludog meča na Vikaridžu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.15. | 18:00

Totenhem slavio na gostovanju kod Votforda. Čudesan meč na Gudisonu. Njukasl oštećen za penal zbog Evansovog ragbi starta nad Mitrovićem

Sonova radostOtrovna žaoka Odiona Igala opekla je i Totenhem, ali Pevci nisu zaboli glavu u pesak, već su iskoristili trenutak nesmotrenosti Nejtana Akea i činjenicu da su finiš lude utakmice na Vikaridžu dočekali sa igračem više i na gostovanju kod Votforda ostvarili pobedu od 2:1 za proboj do trećeg mesta na tabeli Premijer lige!

Lude jer su Stršljenovi i sa desetoricom kidisali na protivnički gol i umalo uspeli da 14. Igalov gol, sedmi na poslednjih šest prvenstvenih mečeva, krunišu još jednim za novu pobedu. Već su na semaforu otkucavali poslednji sekundi regularnog dela utakmice kada je jedna lopta iz kornera prešla Totenhemovu gol liniju, ali ne celim obimom, pa su se Pevci izvukli.

Izabrane vesti

A onda se ukazao Hjong-min Son! Kijeran Tripije je loptu vratio na peterac, a Korejanac fantastično reagovao iz neugodnog ugla i petom proturio loptu kroz noge Eurelja Gomeša. Antiklimaks na Vikaridžu, koji je pre toga gledao kako Totenhem jedva održava ravnotežu na staklenim nogama. Samo da bi Son, kada se to najmanje očekivalo, izvukao aperkat iz stopala  i nokautirao Votford.

Bio je to jedan od dva maestralna gola viđena u prvim večerašnjim utakmicama. Prvi je bio delo Đerdana Šaćirija, dvostrukog strelca u trileru na Gudison Parku u kome je Stouk, ohrabren sa onih 2:0 protiv Mančester junajteda pre samo dva dana, savladao i Everton sa 4:3 

Na kraju su domaćinu, koji je posle zaostatka od 0:1 i 1:2 stigao do vođstva od 3:2, presudili golovi Hoselua u 80. minutu i Marka Arnauovića sa penala koji je sam i iznudio u 91. Ali taj Šaćirijev drugi gol, u trenucima dok je zver Romelo Lukaku stavljao gostujuće defanzivce na muke - sa dva pogotka stigao je Džejmija Vardija na prvom mestu liste strelaca - bio je pravo malo remek delo. Dostojno najvećih fudbalskih majstora. Iz prve, bez pogleda, preko nemoćnog Tima Hauarda.

Važnu pobedu ostvario je Norič, koji je savladao Aston Vilu sa 2:0, ostavio je zakucanu na dnu tabele, a ujedno odmakao Njukaslu i zoni ispadanja pošto su Svrake kažnjene za poraz  na gostovanju kod Vest Bromvič Albiona sa 0:1. Junak meča je bio Daren Flečer, mada će na Sent Džejms Parku verovatno deo krivice svaliti i na arbitra Majka Džonsa, koji je oštetio goste propustivši da pri rezultatu 0:0 svira penal za Njukasl zbog ragbi start Džonija Evansa nad Aleksandrom Mitrovićem.

Premijer liga, 19. kolo:

Norič Siti - Aston Vila 2:0 (1:0)
/Hoson 24, Mbokani 87/

Vest Bromvič Albion - Njukasl 1:0 (0:0)
/Flečer 78/

Everton - Stouk 3:4 (1:2)
/Lukaku 22, 64, Deulofeu 71 - Šaćiri 17, 45, Hoselu 80, Arnautović 91/

Kristal Palas - Svonsi 0:0

Votford - Totenhem 1:2 (1:1)
/Igalo 41 - Lamela 17, Son 90/

18.30: Arsenal - Bornmut
18.30: Mančester junajted - Čelsi
18.30: Vest Hem - Sautempton

Utorak:
20.45: Lester Siti - Mančester Siti

Sreda:
20.45: Sanderlend - Liverpul

(FOTO: Action Images)


tagovi

votfordPremijer ligaOdion IgaloHjong-Min SonEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara