"Pirs i Stojaković"
"Pirs i Stojaković"

Pirsova pobednička trojka spustila Peđu Stojakovića na sedmo mesto liste najboljih (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.02.13. | 12:58

Odlučujući šut u pobedi nad Makazicama omogućio legendi Kelta da se nađe jedno mesto ispred bivšeg asa Sakramento Kingsa

Pirs i Stojaković

Iako ima 35 godina, legenda Boston Seltiksa Pol Pirs i dalje igra kao da je deset godina mlađi. Da nije njega, Kelti ne bi bili to što jesu, njihova igra ne bi imala tu čar, a da je Rej Alen kojim slučajem ostao u Bostonu, uz Kevina Garneta i Režona Ronda tim bi verovatno stigao bar do još jednog šampionskog prstena.

Izabrane vesti

Popularni The Truth je u meču sa Los Anđeles Klipersima po ko zna koji put pokazao zašto je toliko bitan šraf u ekipi Doka Riversa postigavši trojku u poslednjim momentima utakmice i tako doneo novu pobedu Keltima. Odlučujuća trojka u susretu sa Makazicama donela mu je šesto mesto na listi najboljih trojkaša u istoriji NBA lige, i tako pretekao najboljeg srpskog trojkaša u najjačoj ligi sveta Peđu Stojakovića.

Iskusni Pirs je na pomenutom meču ubacio ukupno četiri trojke, iz šest pokušaja, i sada u karijeri ima ukupno 1,761 pogođen šut za tri poena, jedan više od dvostrukog uzastopnog šampiona u brzom šutiranju trojki iz 2002. i 2003. godine. Ipak, treba naglasiti da je bivši “snajperista” Sakramento Kingsa, Nju Orleansa i Dalasa odigrao daleko manje mečeva od legende Bostona. Stojaković je postigao 1,760 trojki iz 4,392 pokušaja na 804 meča, dok je Pirs odigrao 1,072 utakmice i uputio je 4,780 šuteva van linije 7.24.

Interesantno je da se u  pet najboljih trojkaša nalaze čak četvorica aktivnih košarkaša. Na prvom mestu je već pomenuti Pirsov bivši saigrač Rej Alen sa 2,792 pogotka,  sledi ga Redži Miler sa 2,560, zatim Džejson Kid sa 1,950, Džejson Teri je ubacio 1,859, a Čonsi Bilaps 1,787 trojki.

Podsetimo se kako je to nekad radio popularni Peja.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Boston SeltiksNBA ligaPeđa StojakovićPol PirsSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara