PLS: Bečej bolje igra u gostima, a TSK bez trenera

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.09.18. | 11:15

Metalac i dalje juri prvu pobedu, tim iz Bačke Topole nastavak dobrih rezultata

Fudbaleri Metalca su uoči početka nove sezone Prve lige Srbije "projektovani" za sam vrh, međutim, rezultati zasad nisu obećavajući. Tim iz Gornjeg Milanovca još uvek nije slavio i na kontu ima samo tri boda nakon četiri kola. U goste Metalcu na zatvaranju petog kola dolazi Bečej, ekipa koja je nezgodna u gostima. Na startu sezone ostvarili su dve pobede na strani, uz dva poraza kod kuće, pa sa šest bodova trenutno zauzimaju osmo mesto.

Domaći su svesni da ih čeka težak posao, ali i da je đavo odneo šalu. Svima je jasno da je pobeda neophodna.
"Bečej je nesvakidašnje startovao - sa dve pobede u gostima i dva poraza kod kuće. Zato treba da budemo puni opreza i respekta prema protivniku. Sa druge strane, zbog lošeg starta moramo da se dokažemo pre svega sami pred sobom i da mnoge stvari sami sa sobom prvo rešimo i pokažemo da ovi rezultati nisu odraz pravog stanja, našeg kvaliteta, celokupnog rada i talenta. Zato očekujem da pokažemo svoju pravu prednost. Kao i u svakom meču, ići ćemo na pobedu, pogotovo pred svojim navijačima. U prvoj utakmici kod kuće smo bili bolji, ostali smo dužni svojim pristalicama što nismo pobedili i nismo dali nijedan gol", rekao je trener Metalca Aleksandar Janjić.

Izabrane vesti

Ni igrači ne sumnjaju u trijumf. Naravno, uz ispravan pristup.
"Metalac zaslužuje prva dva mesta ove godine. Dolazi nam Bečej koji ima dva poraza kod kuće, očigledno su bolji u gostima. Ako budemo pokazali svoj pravi kvalitet, pobeda je zagarantovana. Uvek idemo na pobedu, spremni smo i jedva čekamo početak utakmice", poručio je vezista Metalca Stefan Vukadin.

Krugu favorita za ulazak u elitu treba dodati i TSK iz Bačke Topole. Reč je o finansijski vrlo stabilnom klubu koji se nalazi pod patronatom mađarskih biznismena i u kojem ulogu sportskog direktora ima Zoltan Sabo. Međutim, poraz od Zlatibora rezultirao je rastankom sa trenerom Predragom Roganom pa je funkciju šefa stručnog štaba privremeno preuzeo upravo Sabo. Ovaj potez je očigledno urodio plodom, pošto je TSK od tada upisao remi sa Javorom i pobedu protiv Metalca.

Tim iz Bačke Topole čeka nezgodno gostovanje Žarkovu. Domaćini su na startu sezone zabeležili po jednu pobedu i remi i dva poraza, pa sa četiri boda na svom kontu trenutno zauzimaju 12. mesto na tabeli
"Žarkovo beleži dobre rezultate, u pretprošlom kolu su sa Metalcem odigrali nerešeno, reč je o tvrdoj ekipi, imaju izvanrednu tehniku, igrači su uglavnom prošli omladinske selekcije Partizana ili drugih velikih srpskih klubova. U ovoj ligi nema lakih utakmica, ali svakako idemo na pobedu", kazao je Sabo.

TSK u naredna dva kola ima isto toliko mečeva na strani, ali igrače ne napušta optimizam.
"Idemo korak po korak, čekaju nas dva gostovanja, prvo Žarkovo, potom Inđija, ali ovi momci mogu da igraju sa svakim u ligi i neće biti problema, daćemo sve od sebe da prikupimo što više bodova u ove dve utakmice", izjavio je defanzivac TSK-a Dragan Svitić. 

PRVA LIGA SRBIJE - 5. KOLO:

Nedelja
Bežanija - Radnički 1923 0:1 (0:1)
/Vujasin 3/

Budućnost - Borac 1:1 (0:0)
/Milošev 63 - Tripković 83/

Sinđelić - Sloboda 3:2 (2:0)
/Ivanović 2, Tufegdžić 43, Krstić 47pen - Ađuru 70, Rajković 90/

Zlatibor - Teleoptik 2:1 (1:1)
/Vidić 22, 66 - Matović 5/

Javor – Trajal 1:0 (1:0)

Novi Pazar - Inđija 0:1 (0:0)

Ponedeljak
16.30:  (3,30) Žarkovo  (3,00)  TSK (2,25) 
19.30:  (1,40) Metalac  (4,10)  Bečej (8,00) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


tagovi

ŽarkovoTSC Bačka TopolaBečej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara