"Stadion Mladost u Kruševcu"
"Stadion Mladost u Kruševcu"

PLS: Napredak stigao Bačku, vodeći duo daleko ispred konkurencije u borbi za Superligu, sledeći vikend ključan

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.11.15. | 20:09

Rutinskih 2:0 protiv Sloge iz Petrovca na Mlavi

Stadion Mladost u KruševcuBačka je pala u Pećincima, Napredak je oberučke prihvatio priliku da se sa najvećim rivalom u borbi za promociju u elitu izjednači na tabeli. Sloga iz Petrovca na Mlavi bila je nemoćna u Kruševcu - 2:0 (1:0) za kraj 12. kola Prve lige Srbije.

Gosti su načeti već u trećem minutu kada je Ibrahima Mama N’Diaje prvi put primorao iskusnog golmana Sloge Dejana Rankovića na kapitulaciju. Kako je krenulo drugo poluvreme, igrao se 50. minut, Ognjen Damnjanović je još jednom pogodio i praktično otklonio sve dileme oko ishoda meča.
"Utakmicu smo otvorili na način koji nam odgovara, ranim golom. Sloga ima dobru ekipu, sa dosta brzih igrača, ali nakon prvog gola nisu imali prilika za kontre.  Mislim da je ovo bila dobra utakmica i da ekipa Napretka može još bolje od ovoga, bitno je da smo uknjižili bodove i idemo dalje", zadovoljno je posle meča govorio trener Napretka Bogić Bogićević, koji je ne tako davno uveo Donji Srem u elitu.

Izabrane vesti

Sada je na dobrom putu da taj podvig ponovi sa Napretkom. Uostalom...
"Čestitao bih ekipi Napretka na pobedi jer Napredak je svakako tim koji zaslužuje da igra u Superligi", rekao je i šef stručnog štaba Sloge Dragan Đorđević.

Prošlo je tek 12 kola, ali utisak je da borba za sam vrh u PLS-u neće biti posebno uzbudljiva. Napredak i Bačka već imaju po sedam bodova više od najbližih rivala. Sledeće nedelje doduše Sinđelić će dočekati Čarapane u jednom od dva derbija kola. Drugi će igrati prvi i četvrti na tabeli - Bačka i Inđija.

Prva liga Srbije, 12. kolo:

ČSK Pivara - Bežanija 1:0 (1:0)
Dinamo Vranje - BSK 2:0 (1:0)
Donji Srem - Bačka 2:1 (0:1)
Loznica - Kolubara 0:0
Inđija - Radnički Kragujevac 2:1 (1:1)
Proleter Novi Sad - Sinđelić 1:0 (1:0)
Sloboda - Zemun 3:1 (1:1)
Napredak - Sloga Petrovac na Mlavi 2:0 (1:0)

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaSloga Petrovac na MlaviPrva liga SrbijeOgnjen DamnjanovićNapredak KruševacIbrahima Mama N’Diaje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara