Hradecki
Hradecki

Počela audicija za novog golmana Borusije: Tri imena već na spisku

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.18. | 15:05

Dvojica mogu čak besplatno...

Došlo je vreme da Roman Vajdenfeler završi karijeru. Njegov imenjak Birki je jesenas potpisao novi ugovor, ali saznanje da će iskusni čuvarom mreže u penziju primoralo je čelnike Borusije da krenu u potragu za novim drugim golmanom.

Prema informacija Kikera, trojica kandidata figuriraju kao potencijalna rešenja u predstojećem prelaznom roku. Svako od njih u startu može da računa samo na status rezerve, pa da se ako sezona krene loše - kao što je počela ova - nada smeni među stativama.

Izabrane vesti

Najveće šanse u ovom trenutku daju se Lukasu Hradeckom. U pitanju je „jedinica“ Ajntrahta, već treću sezonu standardan u ekipi iz Frankfurta. Izuzetno stabilna ličnost, pouzdan golman, jedan od zaslužnijih za uspon ekipe Nika Kovača - a kako radi hrvatski trener svedoči informacija da će Real da vrati Oskara Maskarela - do kandidata za plasman u Ligu šampiona i polufinaliste DFB kupa.

Hradecki je rođen u Bratislavi, ima i finski pasoš, za čiju reprezentaciju je skupio više od 40 utakmica i bio bi, cene na Vestfalenu, dobro rešenje. Tim pre što je besplatan. U junu mu ističe ugovor sa Ajntrahtom, pa je razumljivo što je interesantan. Ne samo Borusiji. Pominje se i kao konkurent Berndu Lenu u Leverkuzenu.

Kad smo već kod lako dostupnih golmana, to možda postane i Timo Horn. Prvotimac Kelna se nalazi u fokusu Borusije po dva osnova. Trener Peter Šteger je do pre nekoliko meseci sarađivao sa njim i visoko ceni njegove mogućnosti, a tu je i klauzula po kojoj postaje besplatan u slučaju da Jarčevi ispadnu u Cvajtu. Što je, s obzirom na ogroman zaostatak iz prvog dela sezone, realno.

Horn je letos potpisao ugovor do juna 2022, a obavezom da ostane u Kelnu samo ako i naredne sezone bude u elitnom rangu.

Treći, možda najbolji, svakako najskuplji na listi kandidata jeste Kevin Trap. Njemu ugovor sa Pari Sen Žermenom ističe 2020, problem je što ne brani, jer na Parku prinčeva prednost ima Alfons Areola. U januaru je imao pozive Vest Broma, pominjao se i Kristal Palas, ali je ostao u Francuskoj.

Na leto, pak...
Sve je moguće. Bundesliga je uvek opcija, a Borusija veliki klub“, predočio je nekadašnji golman Frajburga, čija tržišna vrednost je procenjena na oko 8.000.000 evra.

(FOTO: Action images)


tagovi

BundesligaTimo HornKevin Trap

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara