"Ilija Stolica i naredne sezone na klupi Voždovca"
"Ilija Stolica i naredne sezone na klupi Voždovca"

Počeo Voždovac: Stolica odavde ide na Zapad! Ciljevi su Evropa i afirmacija mladih

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.06.17. | 12:57

Trener ima ugovor do 2018, pripreme počela 24 igrača, petorica dolaze naknadno

Ilija Stolica i naredne sezone na klupi VoždovcaNova sezona – stari trener. A kako oni umeju da kažu, to je osnova za kontinuitet dobrih rezultata. Voždovac ih je imao pod palicom Ilije Stolice i nada se da će na isti način nastaviti u takmičarskoj 2017/2018, iako je umalo ostao bez šefa struke, za koga se interesovao Partizan.

Štaviše, baš malo je nedostajalo da 39-godišnji stručnjak sedne na klupu crno-belih posle odlaska Marka Nikolića u Videoton, međutim, kako se klub iz Humske preorijentisao i izabrao Miroslava Đukića, ostao je Ilija Stolica u Zaplanjskoj ulici.

Izabrane vesti

Da nastavi posao započet novembra prošle godine.
"Stolica je naše najveće pojačanje", ushićeno će Goran Grkinić, sportski direktor Zmajeva, u danu početka letnjih priprema. "Moram da istaknem da je Partizan bio vrlo korektan kad nas je zvao da počne pregovore o mogućem angažovaju trenera, kasnije se odlučio za Đukića, koji jeste veliko ime, ali ja sam siguran da je Stolica definitivno među najtalentovanijim stratezima na Balkanu i da je jedan od retkih koji će iz Srbije, kad-tad, direktno otići u Zapadnu Evropu. Ika ima ugovor do kraja decembra 2018. i nadamo se da ćemo s njim ponoviti plasman u plej-of, možda napasti i Evropu".

Stolica je 9. novembra prošle godine zamenio Bratislava Živkovića, podigao ekipu koja se borila za opstanak, doveo je među prvih osam i sad želi da je nadogradi. Kontakte s Partizanom je potvrdio, ali priču nije želeo da širi.
"Samo interesovanje je postojalo, kako za nas iz stručnog štaba tako i za igrače. To jeste kompliment klubu, radu, našem predsedniku koji je znao da organizuje i dovede ove ljude, napravi pozitivnu energiju iz koje ove stvari izlaze. Tako doživljavam i interesovanje Partizana. To su lepe stvari, dok god se piše, dok god se pominjemo svi mi u kontetstu bilo kakve vrste napretka, zadovoljan sam. Te može da bude potvrda i prepoznavanje dobrih stvari", pojasnio je Stolica.

Minule sezone Zmajevima je izmakao plasman u Evropu, za narednu je to jedan od ciljeva. Drugi je afirmacija talenata, zbog čega je napravljena saradnja sa obrenovačkim Radničkim i IMT-om, gde bi se razigravali fudbaleri skromnije minutaže.
"Iskorak je napravljen. To je bilo uočljivo i rezultatski, ali i kad su u pitanju igra i ideja. Jasno se videlo da je ekipa napredovala. Verujem da smo spremni da naredne sezone napravimo dodatni korak napred. Borba za Evropu nas čeka s još nekoliko ambicioznih klubova. A tu dolazimo do boljke srpskog fudbala, jer je kod nas prelazni rok otvorena stvar. Svi bismo voleli da već na početku priprema imamo definisane stvari, ali u Srbiji je takva situacija da klubovi žive od transfera, a i momci zaslužuju da im se izađe u susret", dodao je Ilija Stolica, verovatno misleći i na golmana Zorana Popovića koji ima ponudu iz Izraela.

Pripreme Voždovca počeli su:
Golmani: Zoran Popović, Marko Milošević, Maksim Milović;
Defanzivci: Marko Gajić, Marko Putinčanin, Miloš Mihajlov, Saša Ivković;
Vezisti: Miloš Pavlović, Todor Petrović, Đuro Zec, Nikola Ćirković, Borko Duronjić, Aleksandar Ješić, Ivan Marković, Elmir Asani;
Napadači: Dejan Georgijević, Stefan Dražić, Marko Stuparević.

NAPOMENA: Prvom timu su priključeni omladinci Filip Damjanović, Vladan Vidaković, Stefan Purtić, Dejan Račić, Dušan Bigović i Mandić, dok su produženi odmor, zbog obaveza u reprezentativnim selekcijama dobili Nikola Srećković, Aleksandar Filipović, Jovica Blagojević, Nemanja Nikolić i Ognjen Krasić.

Piše: Aleksandar Joksić;
Foto: Star Sport.


tagovi

fk voždovacSuperligaSrbijaIlija StolicaGoran Grkinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara